Live

Ce spune Ministerul Sănătății, după ce o tulpină a bacteriei care provoacă holera a fost descoperită în Republica Moldova

Data actualizării: Data publicării:
Vibrion holeric văzut la microscop. Foto: Profimedia

Ministerul Sănătății vine cu precizări după ce o tulpină a bacteriei care provoacă holera a fost depistată în Republica Moldova. Aceasta nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om, potrivit autorităților.

Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezența vibrionului holeric. Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Holera este o infecție care se transmite pe cale fecal-orală. Consumul accidental de apă contaminată din zone de îmbăiere neamenajate poate duce la infecție în țările unde există o circulație a acestei bacterii, se arată în comunicat, care precizează că în România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani.

Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar județele din zonele de frontieră cu Republica Moldova și Ucraina au fost atenționate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Israelul își închide ambasada dintr-o țară europeană, din cauza „politicilor antiisraeliene”. Dar deschide una în Republica Moldova

Guvernul Republicii Moldova îndeamnă cetăţenii să economisească energia electrică

Compania Moldovagaz anunță că Republica Moldova are gaze naturale pentru toată iarna

Tiraspolul propune Chişinăului să facă un apel comun către Rusia şi Ucraina privind tranzitul gazelor rusești

Partenerii noștri