Live

Caz medical rar la Spitalul Bagdasar Arseni: Un tânăr de 27 de ani a paralizat brusc din cauza unui virus

Data actualizării: Data publicării:
Un tânăr de 27 de ani a paralizat brusc din cauza unui virus. Foto: Digi24

Un caz medical rar și dramatic i-a pus la încercare pe medicii de la Spitalul Bagdasar Arseni și nu numai. Un tânăr de doar 27 de ani a început brusc să nu-și mai simtă mâinile și picioarele, iar în scurt timp întregul corp i-a cedat. A ajuns la terapie intensivă, iar medicii s-au văzut nevoiți să anunțe familia că nu mai are șanse de supraviețuire. Specialiștii cred că simptomele au fost provocate de un virus. Din fericire, starea tânărului s-a îmbunătățit acum.

Tânărul a fost perfect sănătos până în luna mai a acestui an când, dintr-odată, a început să aibă dureri.

Mama pacientului: Fiind cu el acasă, l-am văzut îmbrăcat cu hanorac și l-am întrebat dacă îi e frig. Nu, mă doare o mână.

În doar câteva minute, au început și durerile de picioare, iar familia l-a dus la spital. La 5 spitale, mai exact. Peste tot a avut câte un diagnostic, iar în câteva zile era deja la terapie intensivă, cu probleme de respirație și de înghițire. În plus, nu mai putea mișca.

Mama pacientului: Mi-au spus că, posibil, până dimineață să nu mai apuce. Ne-am dus la el, era galben, galben precum ceara.

În cele din urmă, a ajuns în clinica de recuperare a spitalului Bagdasar Arseni și abia aici a început să facă progrese. Timp de 3 luni, medicii s-au străduit să-i pună un diagnostic, dar nu au reușit.

Prof. dr. Gelu Onose: Infecții virale hit and run, a lovit și a fugit.

Dr. Mihaela Mandu, medic recuperare fiziă: Au eliminat o cauză autoimună, o cauză bacteriană, o cauză virală și atunci concluzia neurologilor de acolo a fost că a fost totuși un virus care nu a putut fi identificat.

De regulă, pacienții cu astfel de probleme sunt victime ale accidentelor rutiere.

Prof. dr. Gelu Onose: Pacientul din tetraplegic este un tetraparetic funcțional, poate să mergă pe distanțe mici, medii, cu sprijin în cadru și eu cred că vom depăși și acest stadiu și vom ajunge la un stadiu de independență mai mare, cârjă, baston.

Tânărul va fi externat, dar are nevoie de recuperare.

Deși are nevoie de 3 luni de recuperare, Casa de Sănătate decontează doar 4 săptămâni. Din acest motiv, medicii sunt nevoiți să fragmenteze internările, adică să-l externeze o perioadă sau să-l transfere în alte secții, după care să-l interneze din nou în secția de recuperare.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai rapidă femeie din România a spus câți bani câștigă pe lună: "Sper să nu fie nevoie să-mi iau un job"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Primul test care poate detecta virusul mpox, cu rezultate imediate, a fost aprobat de OMS

Cât de periculos este virusul Marburg, comparat cu boala Ebola. Ce spune medicul infecționist despre o posibilă infectare și în România

11 oameni au murit din cauza virusului Marburg în Rwanda. Autorităţile apelează la vaccinuri şi tratamente experimentale

Panică în gara din Hamburg, provocată de un posibil virus periculos. Un peron a fost izolat

Partenerii noștri