Live

Cancerul de prostată poate fi depistat din timp cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație

Data actualizării: Data publicării:

Cancerul de prostată este în top 3 cele mai frecvente cancere în rândul bărbaților din România, aproape 5% din decesele prin cancer din întreaga populație fiind cauzate, în anul 2018, de această afecțiune.

Din nefericire, în numeroase cazuri, acest tip de cancer nu declanșează simptome specifice până nu ajunge în stadii avansate, astfel încât, în absența unor teste de screening efectuate cu regularitate, poate rămâne nedetectat.

Principalii factori de risc pentru cancerul de prostată sunt vârsta și existența unui caz de cancer de acest tip la o rudă apropiată, tată sau frate. În cazul în care prezentați unul dintre acești factori, este important să efectuați periodic un consult de specialitate. Dacă, în urma consultului și a examenelor de laborator, medicul urolog observă modificări ale prostatei sau dacă se evidențiază o valoare sanguină ridicată a antigenului specific prostatic (PSA), acesta poate recomanda efectuarea unei biopsii de prostată. Biopsia este metoda utilizată pentru confirmarea suspiciunii de cancer de prostată.

La Sanador va fi disponibil, în curând, cel mai performat ecograf pentru urologie, BK3000. Acesta permite explorarea în detaliu a prostatei și realizarea de biopsii foarte precise și rapide, datorită unei dotări unice: combinația dintre imaginea RMN (realizată anterior) și ecografie, în timp real.

Intră pe site-ul www.sanador.ro și află mai multe informații despre examinările ce pot fi realizate cu primul ecograf de acest fel din România și vezi care sunt toate avantajele investigațiilor realizate cu BK3000.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Laureata Premiului Nobel pentru Pace, Narges Mohammadi, operată de urgență în timpul arestului din Iran. Este suspectă de cancer

„Războiul roboților”: Rusia și Ucraina înlocuiesc soldații cu arme automate după aproape 1000 de zile de conflict

Medicii explică de ce nu trebuie să stați pe toaletă mai mult de 10 minute

Telemedicină cu scandal. Șase aparate de radiologie de ultimă generație zac nefolosite în spitalele din Bihor. Explicația halucinantă

Partenerii noștri