Live

BioNTech va putea spune în două săptămâni dacă adaptează vaccinul său la super-mutația coronavirusului din Africa

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Compania germană BioNTech, inventatoarea celui mai utilizat vaccin anti-COVID-19 din Occident, a anunţat vineri că se aşteaptă să obţină date suplimentare despre noua variantă îngrijorătoare a virusului SARS-CoV-2 detectată în Africa de Sud, în următoarele două săptămâni, pentru a decide ulterior dacă vaccinul său dezvoltat în parteneriat cu grupul american Pfizer trebuie să fie reajustat, informează Reuters.

„Înţelegem îngrijorările experţilor şi am demarat imediat investigaţii asupra variantei B.1.1.529”, a anunţat compania germană într-un comunicat.

„Aşteptăm să primim mai multe date de la testele de laborator peste două săptămâni, cel mai târziu. Acele date ne vor oferi mai multe informaţii dacă B.1.1.529 este o variantă evazivă, care ar putea să necesite o reajustare a vaccinului nostru, dacă varianta virală se va răspândi la nivel global”, au adăugat reprezentanţii companiei BioNTech.

Autorităţile din lumea întreagă au reacţionat vineri în urma veştilor îngrijorătoare legate de noua variantă a virusului SARS-CoV-2, transmite Agerpres.

Uniunea Europeană şi Marea Britanie se numără printre regiunile şi ţările care şi-au înăsprit controalele de frontieră, în contextul în care oamenii de ştiinţă încearcă să afle dacă această mutaţie este rezistentă la actualele vaccinuri anti-COVID-19.

Citește și A fost confirmat primul caz de infectare în Europa cu varianta sud-africană a coronavirusului

Alianţa Pfizer-BioNTech a creat deja versiuni ale vaccinului său ARN mesager - care a fost creat pentru a combate varianta originală de coronavirus, descoperită în oraşul chinez Wuhan - pentru a lupta împotriva variantelor Alfa şi Delta, iar studiile clinice asupra acestor versiuni actualizate ale vaccinului sunt în curs de desfăşurare.

Deşi nu este destinată producţiei comerciale, această etapă se desfăşoară pentru a stabili o procedură de rutină în relaţia producătorilor farmaceutici cu agenţiile de reglementare, în speranţa că acea procedură va contribui la accelerarea oricărei relansări viitoare a unui vaccin.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, vineri, că noua super-mutație a coronavirusului, B.1.1.529, provenită din sudul Africii, poate duce la forme și mai îngrijorătoare ale virusului, care s-ar putea răspândi la nivel global în câteva luni. Șefa executivului european a declarat că în contractul UE cu producătorii de vaccinuri este o prevedere ca aceștia să adapteze serurile la noile variante.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Selecționerul Islandei nu a stat pe gânduri: cum a numit-o pe Kosovo, după tragerea la sorți din Liga Națiunilor

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Dezvăluiri privind acțiunile Rusiei în Africa. „Cercetările au coincis cu un focar de Variola maimuței și Marburg”

„Cea mai gravă criză umanitară din lume”. Conflictul eclipsat de războaiele din Ucraina și Gaza, care poate deveni mult mai mortal

Germania a raportat primul caz de infecție cu o nouă variantă a virusului mpox

Masacrul cu sute de morți care a ieșit la iveală după două luni. „Au ucis oameni întreaga zi, trei zile am adunat cadavre”

Partenerii noștri