Afecțiunea banală întâlnită primăvara care se poate transforma în urgență medicală
Primăvara aduce nu doar vreme însorită, ci şi alergii specifice sezonului. Vântul răspândeşte polenul la zeci de kilometri distanţă, iar persoanele alergice nu au nicio şansă să scape. Cu cât cantitatea de polen din atmosferă este mai mare, cu atât simptomele persoanelor afectate sunt mai intense. Medicii atrag atenţia că aceste alergii banale se pot transforma în afecţiuni grave.
Creștere alarmantă a cazurilor de alergii din cauza caniculei
Prognoza meteo. Temperaturi de 23 de grade
Viața în București, calvar pentru alergici
Aerul din casă, mai poluat uneori decât cel de afară
De ce avem o primăvară rece. Explicațiile climatologului Roxana Bojariu
Explicațiile directorului ANM pentru schimbarea radicală a vremii de la începutul lunii aprilie. Când se va încălzi
Drepturi pentru românii cu alergii
Avertisment: Oamenii care au alergii severe să nu se vaccineze împotriva COVID
Concertele anului 2025: Justin Timberlake vine prima dată în România, Andre Rieu revine la Cluj
Mulţi locuitori ai Capitalei se plâng că ei sau apropiaţii lor au probleme în această perioadă. Strănută, le curge nasul sau au ochii roşii şi înlăcrimaţi.
Iată ce spun trecătorii:
„Când începe plopul să-şi facă florile frumoase şi le împrăştie şi astea mă deranjează pe mâini, la picioare, în zona gâtului, faţa, nasul”.
„În timp, când înmuguresc pomii, când încolţeşte iarba face alergie, el strănută evită să iasă din casă”.
„Cea mare are astm broşic de tip alergic şi când începe primăvara şi încep pomii cu polenul încep aşa-zisele crize care debutează cu strănut, cu nas înfundat”.
Purtate de vânt, particulele invizibile de polen sunt aproape imposibil de evitat, aşa că o vizită la medic este foarte importantă.
„Pentru asta ar trebui să ne facem nişte teste şI să avem un consult alergologic care să ne spună care sun cauzele pentru alergia noastră, de multe ori nu este doar o singură cauză”, spune Adrian Marinescu - medic primar boli infecţioase.
O alergie atât de banală, poate duce la complicaţii.
„Alergiile pot să îmbrace forme uşoare sau dimpotrivă forme severe cu complicaţii respiratorii, se ajunge la insuficienţă respiratorie şi putem să ajungem inclusiv la şoc anafilactic, fiind o complicaţie severă care presupune o urgenţă medicală”, adaugă Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase.
În cazul multor persoane, afecţiunea poate debuta încă din copilărie. Pentru cei norocoşi această problemă poate să dispară în timp.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News