Live

Românii pot călători în Turcia doar cu buletinul. Erdogan a semnat decretul

Data actualizării: Data publicării:
Individul ar fi fasificat cartea de identitate a victimei și o folosea pentru a se prezenta sub identitatea acesteia, spun anchetatorii

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, potrivit unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei.

„Cetățenii români posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și tranzitare în Turcia, cu o ședere maximă de 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile, în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția internațională”, prevede decretul semnat de președintele turc, potrivit presei din Turcia.

Măsura anunțată de Turcia, care este o destinație turistică aflată în topul preferințelor românilor, va intra în vigoare în jurul datei de 1 iunie, după ce vor fi puse la punct toate modificările tehnice produse de această nouă regulă, potrivit Digi24.

Decretul a fost semnat cu ocazia vizitei premierului român Marcel Ciolacu în Turcia. 

Marcel Ciolacu a fost primit, luni, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, însoţit de o delegaţie de miniştri.

Pe Aeroportul Internaţional Esenboga, Marcel Ciolacu a fost primit de ministrul Agriculturii şi Pădurilor, Ibrahim Yumakli, viceguvernatorul Provinciei Ankara, Bekir Yilmaz, şi viceprimarul municipalităţii Ankarei, Faruk Koyluoglu, a transmis, luni seară, Guvernul.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Scandal în timpul meciului: ”Dacă nu ștergi, te bat”. VIDEO Scene incredibile în Giulești: ”Luați-l pe ăsta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania accelerează expulzările de migranți ilegali către Turcia. Ankara ar fi pregătită să accepte până la 500 pe săptămână

Cipru și Turcia, luate în calcul pentru evacuarea a zeci de mii de cetățeni occidentali din Liban

Președintele Erdoğan l-a comparat pe israelianul Netanyahu cu Hitler. „Trebuie să fie oprit de o alianță a umanității”

Erdogan nu mai vrea restricții la achizițiile de armament și cere eliminarea sancțiunilor impuse de SUA

Partenerii noștri