FOTO VIDEO REVELION 2019. Cele mai frumoase artificii și momente ale petrecerilor de Anul Nou
2019 și-a început curgerea și în România. Petrecerile în aer liber de Anul Nou au continuat și după miezul nopții. Toate marile oraşe și-au chemat locuitorii în stradă pentru a sărbători momentul cu şampanie, artificii şi concerte cu vedete. Două petreceri în aer liber au fost organizate în Bucureşti pentru a marca trecerea în anul 2019 – în Piaţa Constituţiei şi în parcul Titan. Pe cele două scene au urcat, între alţii, Delia, Smiley, Antonia, Irina Rimes, The Motans, ATB, Alifantis & ZAN, Byron, Paraziţii şi Carla’s Dreams. Până la momentul în care 2019 a ajuns pe meleaguri românești, o bună parte a planetei îl întâmpinase deja cu spectacole și focuri de artificii care mai de care mai fastuoase. Vă invităm să urmăriți secvențe de la petrecerile Revelionului 2019 din România și din alte părți ale lumii:
Citiți și: Revelion 2019. Cum s-au distrat bucureștenii
VIDEO. Cum au petrecut românii din țară Revelionul 2019
ACTUALIZARE 7:00 Imaginile bucuriei vin din New York. Oraşul care nu doarme niciodată tocmai a intrat în noul an. Semnalul a fost dat, la fel ca în ultimii 111 ani, de celebra bilă de cristal din Times Square, care a căzut odată cu ultima secundă a lui 2018. Peste 1 milion de oameni din toată lumea s-au adunat în centrul metropolei ca să celebreze un revelion în stilul specific metropolei: sărutul prelungit.
Ludovic Orban: Fără paradă de 1 Decembrie
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Răspunsul Elenei Lasconi întrebată dacă l-ar vota pentru funcția de premier pe Marcel Ciolacu
Theodor Stolojan acuză USR de lipsă de profesionalism. „Pune pe masă o hartie cu 8 cerințe și apoi pleacă. Nu e o metodă de negociere”
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”. Parchetul General a deschis dosar penal
35 de ani de la Revoluție: Balconul Operei din Timișoara s-a umplut de oameni
La miezul nopţii, de pe clădirile din jur au fost aruncate în piaţă aproape o tonă de confetti, iar melodia "New York, New York" a început să răsune din boxe.
Ceremonia din Times Square, de la trecerea dintre ani, este cea mai mare şi cea mai cunoscută din Statele Unite.
Din păcate, festivităţile au fost stricate în oarecare măsură în acest an de ploaia abundentă care a căzut asupra orașului în ultimele câteva ore. Iar participanţii la petrecere nu au avut voie să poarte umbrele, din motive de securitate. Este o regulă care se aplică de câţiva ani.
Prima petrecere de Revelion a avut loc în Times Square în 1904. Iar bila care cade e formată din 2.688 de cristale realizate de o mică firmă din Irlanda.
(VIDEO. Cele mai frumoase artificii din lume)
ACTUALIZARE 2:00. Revelion 2019 la Londra. E miezul nopții în capitala britanică, iar noul an - oficial, anul Brexitului - este întâmpinat cu un spectacol de artificii și culoare care îți taie răsuflarea. Și tocmai pentru că e anul Brexitului, primarul Londrei a ținut să facă un gest emoționant, o surpriză inclusiv pentru românii care locuiesc aici:
Odată cu intrarea Londrei în 2019, anul nou a început în cea mai mare parte a continentului european.
ACTUALIZARE 1:00 Revelion 2019 la Paris. Franța trece în aceste clipe în noul an, zeci de mii de oameni, localnici şi turişti deopotrivă, au împânzit celebrul Champs Elysee pentru a vedea spectacolele de lumini din noaptea de Revelion. În Hexagon au fost luate măsuri de securitate sporite pentru petrecerile în aer liber care au loc noaptea aceasta. Aproape 148 de mii de poliţişti, jandarmi şi militari sunt mobilizaţi în toată ţara. În Paris există un perimetru de securitate în jurul bulevardului Champs Elysees şi al pieţei Arcului de Triumf. Cei care au intrat acolo au fost nevoiţi să treacă de filtre de control şi de percheziţii amănunţite. Dar asta nu a știrbit cu nimic măreția spectacolului de artificii:
ACTUALIZARE 24:00. La mulți ani, România!
2019 a venit și pe meridianul României. Va fi un an cu multe provocări și începe cu un eveniment important, o premieră pentru România: preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene. Se întâmplă după ce exact în urmă cu 12 ani, la 1 ianuarie 2007, românii trăiau un Revelion euforic: România devenea oficial țară membră a Uniunii Europene, după ani de așteptare. Acum trebuie să dovedească Europei că merită să facă parte din acest club select.
Este un an care nu va fi lipsit de evenimente mari - să amintim doar Brexitul - și de tensiuni politice, mai ales pe plan intern - sunt două rânduri de alegeri prevăzute, cele pentru Parlamentul European, în mai, și cele pentru Președinția țării, spre sfârșitul anului.
ACTUALIZARE 23:00 Este ora 24:00 în capitala Rusiei, cel mai mare stat din lume, care se întinde pe nu mai puţin de 9 fuse orare. Un foc de artificii uriaş a început în vestita Piaţa Roşie de la Moscova. Începem numărătoarea inversă și în România.
ACTUALIZARE 22:00 Emiratele Arabe Unite tocmai au intrat în anul 2019. La Dubai a avut loc unul dintre cele mai aşteptate spectacole pirotehnice, de lumini şi lasere din lume. Cea mai înaltă clădire de pe glob, Burj Khalifa, este scena acestui spectacol extraordinar la care asistă, potrivit presei locale, aproape două milioane de oameni, localnici, dar şi turişti. Zgârie-norul, înalt de 828 de metri, a fost inaugurat în 2010 şi de atunci este gazda unui adevărat spectacol de artificii şi lumini. Cu fiecare an care trece, Dubaiul are ambiţia să pregătească jocuri de artificii, lumini şi lasere şi mai spectaculoase pentru a concura cu metropole precum Sydney sau Hong Kong. Iată imaginile de anul acesta:
Între timp, a început petrecerea în aer liber în București, în Piața Constituției, unde au venit circa 60.000 de oameni la „Revelionul Centenar” pentru a se bucura, a cânta și a dansa cu cei mai în vogă artiști. Puteți urmări secvențe cu Smily, Antonia, Irina Rimes, The Motans și Carla's Dreams accesând acest link:
VIDEO. Revelion 2019 în Piața Constituției: petrecere în aer liber cu 60.000 de oameni
Revelion 2019. Surpriza Deliei la concertul din Piața Constituției
ACTUALIZARE 19.00. În Bangkok, pirotehniştii sunt pe cale să stabilească un record... focuri de artificii pe o lungime de doi kilometri, pe malurile unui râu. Un milion de oameni se estimează că s-au adunat acolo pentru spectacol, autorităţile se aşteaptă la încasări de peste 200 de milioane de euro.
Până în acest an, show-ul avea loc pe podul de pe râul Kwai, într-o provincie situată la 200 de kilometri de Bangkok. Locul respectiv a devenit celebru în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când trupele japoneze de ocupaţie i-au forţat pe prizonierii britanici să construiască un pod peste râul respectiv. Mai bine de 12 mii de soldaţi au murit atunci de epuizare.
ACTUALIZARE 18.10. A bătut de miezul nopţii şi de 2019 în China continentală, Hong Kong-ul şi Taiwanul.
În Hong Kong, portul Victoria este luminat de focuri de artificii, completate de coregrafii spectaculoase cu fascicule de lumină. Spectacolul adună mii de curioși pe cheu, dar cei care vor să evite aglomerația au la dispoziţie bărcile de pe care pot urmări spectacolul de pe cer. Mai există şi varianta teraselor de la zgârie norii din zonă, mai ales că şi vremea este potrivită pentru ceremonia de la această oră.
Intrarea în noul an e sărbătorită spectaculos şi în Taiwan, unde turnul Taipei 101 este punctul de maxim interes. Asta fiindcă tone de artificii sunt lansate din clădirea de peste 500 de metri înălţime, sub forma unor jerbe strălucitoare ce vor lumina timp de şase minute capitala statului asiatic. Ele sunt însoţite de un spectacol de imagini 3D, spre încântarea miilor de oameni care asistă la show.
ACTUALIZARE 17.10. Este deja 2019 în Coreea de Nord, ţară ai cărei locuitori sărbătoresc intrarea în noul an. În capitala Phenian s-au adunat mii de oameni. Întregul eveniment este transmis de televiziunea de stat, ca să poată fi urmărit de toată populația țării. Vorbim de un spectacol grandios pentru statul comunist, în contextul în care oamenii de aici se zbat într-o sărăcie lucie.
Unul dintre cele mai izolate state de pe mapamond, Coreea de Nord lasă în urmă un 2018 presărat cu premiere. Asta fiindcă în anul care s-a încheiat a a avut loc întâlnirea istorică dintre dictatorul Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump. Şi tot în 2018, liderul nord-coreean s-a întâlnit de mai multe ori cu preşedintele Coreei de Sud, ţară cu care nord-comuniştii sunt în stare de război.
De altfel, la final de an, Kim Jong-Un a transmis că îşi doreşte pentru 2019 mai multe întâlniri oficiale cu omologul său sud-coreean, pentru denuclearizarea peninsulei. Considerată singura dinastie comunistă aflată încă la conducerea unei ţări, familia Kim este în fruntea statului de la sfârşitul războiului cu Seulul, în anii `50.
ACTUALIZARE ora 15.00. Este miezul nopţii în Australia, care intră chiar în aceste momente în noul an. Locuitorii de la Antipozi întâmpină 2019 cu uriaşe focuri de artificii, cel mai spectaculos în Sydney. Totul se întâmplă în portul oraşului, unde tone de artificii sunt lansate de pe clădiri şi ambarcaţiuni. Este, de altfel, unul dintre cele mai cunoscute spectacole pirotehnice din lume, iar la el asistă anual peste un milion de oameni. Unii dintre ei au fost atât de dornici să prindă cele mai bune locuri, încât s-au instalat în port cu multe ore înaintea show-ului.
Se estimează că alţi peste un miliard de oameni privesc evenimentul la televizor sau online. An de an, autorităţile investesc în cea mai nouă tehnologie pentru acest foc de artificii. O investiţie profitabilă, dacă luăm în calcul că aproape 200 de milioane de dolari se întorc anual în economia locală, graţie turiştilor care vin în Sydney special pentru Revelion.
În 2019 au intrat deja şi locuitorii din Noua Zeelandă, acum două ore. Artificiile au fost lansate de pe Sky Tower, cel mai înalt zgârie-nori din emisfera sudică, moment urmărit de mii de oameni. Primii pământeni care au intrat în noul an au fost locuitorii arhipelagului Kiribati din Pacific. Ei sunt primii care văd răsăritul soarelui în fiecare zi şi, deci, cei care sărbătoresc primii revelionul an de an.
ACTUALIZARE ora 13.00. Este ora 13:00 la noi, dar miezul nopţii în Noua Zeelandă, ţară ai cărei locuitori tocmai au intrat în 2019. Urmărim împreună impresionantul foc de artificii din Auckland, cel mai mare oraş al statului insular. Ele sunt lansate de pe Sky Tower, cel mai înalt zgârie-nori din emisfera sudică, ce măsoară aproape 330 de metri. Ca în fiecare an, mii de oameni asistă de pe ţărm la spectacolul pirotehnic, dar şi de pe iahturile şi bărcile ancorate în rada portului. Potrivit tradiţiei, locuitorii din Noua Zeelandă întâmpină zgomotos Noul An pentru că, spun ei, doar aşa este alungat necazul din casă.
Primii pământeni care au intrat în 2019 sunt locuitorii arhipelagului Kiribati din Pacific. Potrivit tradiţiei din Kiribati, oamenii cred că venirea Anului Nou este un bun prilej pentru purificarea sufletului. De aceea, la miezul nopţii, locuitorii arhipelagului se opresc pentru câteva clipe din petrecere, ca să se roage pentru un an mai bun decât cel care tocmai se încheie. La ora 15, ora României, vor păşi în 2019 şi locuitorii din Australia, iar Sydney este punctul de maxim interes, fiindcă acolo va avea loc un impresionant foc de artificii.
Rând pe rând vor trece în noul an ţările Asiei de Est - din Japonia, China şi cele două Corei, până în Filipine, Thailanda şi Maldive. Urmează Asia Centrală şi Orientul Mijlociu. Primele ţări europene care vor întâmpina 2019 sunt Rusia, ţările din Caucaz, apoi vine rândul nostru şi al vecinilor din Balcani, dar şi mare parte din continentul african. Ultimii pământeni care vor intra în Noul An vor fi cei din Hawaii, Tahiti şi Samoa Americană, mâine, la ora 13.00.
ACTUALIZARE ora 12.00. Este ora 12.00 în România şi 2019 a sosit deja pentru unii. Primii pământeni care au trecut în noul an sunt locuitorii arhipelagurilor Kiribati, Tonga şi Samoa din Oceanul Pacific. Peste o oră, Noua Zeelandă îl va întâmpina 2019 cu petreceri de stradă şi tradiţionalul foc de artificii din Auckland, lansat de pe Sky Tower, cel mai înalt zgârie-nori din emisfera sudică - 328 de metri. Rând pe rând vor trece în noul an Australia, ţările Asiei de Est - din Japonia, China şi cele două Corei, până în Filipine, Thailanda şi Maldive. Urmează Asia Centrală şi Orientul Mijlociu. Primele ţări europene care vor întâmpina 2019 sunt Rusia, ţările din Caucaz, apoi vine rândul nostru şi al vecinilor din Balcani, dar şi mare parte din continentul african. Ultimii care vor trece în noul an sunt locuitorii Americilor.
Cum va fi vremea de Revelion şi în primele zile ale noului an
Traficul rutier în Bucureşti, în zona Pieţei Constituţiei, va fi interzis de astăzi de la ora 13 până mâine dimineaţă, la ora 6. Nu se va putea circula pe Bulevardul Unirii, nici pe Bulevardul Libertăţii. Măsura este luată pentru că pe scena din faţa Palatului Parlamentului se va desfăşura concertul de Revelion organizat de Primăria Capitalei. Vor cânta Delia, Carlas Dreams, Smiley, The Motans, Irina Rimes şi alţi artişti în vogă. Invitat special este celebrul DJ ATB, care va mixa live.
Obiceiuri şi superstiţii la români. Cum trebuie întâmpinat 2019 pentru a avea noroc şi belşug
La „Revelionul Centenar”, care va începe la ora 19.30, în Piaţa Constituţiei, vor cânta Delia, Carla’s Dreams, Smiley, The Motans, Antonia, Nicoleta Nucă, Mark Stan, Alex Calancea şi Lupii, Irina Rimes, Vescan, Noaptea Târziu, Dorian Popa, Vanotek & Lori.
ATB va mixa live, iar seara se va încheia cu un foc de artificii.
Autobuzele şi tramvaiele care vor circula în noaptea de Revelion în Bucureşti
Revelionul „Liberi sub Cerul Liber" din Sector 3 va începe la ora 19.00 şi va fi prezentat de Răzvan Simion.
Aici vor cânta: Alifantis & ZAN, byron, Lidia Buble, Silviu Biriş, ROA, Vunk, Adrian Naidin, Mihai Mărgineanu, Paraziţii şi Carla’s Dreams.
La miezul nopţii, va avea loc un spectacol cu focuri de artificii care va dura 8 minute.
Traficul rutier va fi închis în zona Palatului Parlamentului. Metroul şi maşinile STB vor circula toată noaptea în regim special. În zilele de 1 şi 2 ianuarie, mijloacele de transport în comun vor circula după programul corespunzător zilei de duminică.
Accesul la cele două evenimente este liber.
Un concert și un spectaculos foc de artificii vor marca trecerea în noul an în Oradea. Pe 31 decembrie, de la ora 23, pe scena din Piața Unirii, în cadrul Târgului de Crăciun, va urca trupa italiană Alessia & Fracassoni. La miezul nopții va avea loc un spectaculos foc de artificii.
Ultima tură de cumpărături a anului. La ce oră se închid hipermarketurile
Pentru turiştii din Bucovina, petrecerea de Revelion a început deja. Propiertarii de pensiuni le-au pregătit un program din care nu au lipsit nici tradiţiile de Crăciun. Au fost tăiaţi porci şi preparate bucate specifice sărbătorii de săptămâna trecută. 16.000 de turişti petrec Revelionul în nordul Moldovei.
Proprietarii pensiunilor de la Gura Humorului s-au întrecut în ospitalitate. Unii au repetat Ignatul şi pomana porcului, special pentru oaspeţii veniţi să petreacă Revelionul în Bucovina.
Anul Nou în lume
New York-ul este pregătit să întâmpine Anul Nou: în Times Square a fost testată celebra bilă de cristal, simbolul petrecerii de Revelion din metropola americană. Au fost făcute repetiţii complete pentru trecerea dintre ani. Bila cântăreşte aproape cinci tone şi jumătate şi este acoperită cu aproape 2.700 de cristale. Înainte să se deschidă, la miezul nopţii, în Times Square vor cânta Sting, Snoop Dogg şi Christina Aguilera. Petrecerea de stradă din New York este o tradiţie veche de 111 ani. La noapte, un milion de oameni vor sărbători în Times Square trecerea în 2019, în timp ce un miliard de pământeni de pe tot globul vor urmări imagini transmise în direct de acolo.
Măsuri de securitate sporite, în Franţa, pentru petrecerile de Revelion în aer liber. Au fost mobilizaţi, în toată ţara, aproape 148.000 de poliţişti, jandarmi şi militari.
Primii care vor intra în 2019 sunt însă locuitorii arhipelagului Kiribati şi ai insulelor Samoa din Pacific, iar ultimii vor întâmpina Noul An cei din Hawaii, Tahiti şi Samoa Americană.
Kiribati. Pe 21 din cele 33 de insule care alcătuiesc arhipelagul trăiesc 100.000 de oameni. Ei sunt primii care văd răsăritul soarelui în fiecare zi şi, deci, cei care sărbătoresc primii revelionul an de an. Potrivit tradiţiei din Kiribati, oamenii cred că venirea Anului Nou este un bun prilej pentru purificarea sufletului. De aceea, la miezul nopţii, locuitorii arhipelagului se opresc pentru câteva clipe din petrecere, ca să se roage pentru un an mai bun decât cel care tocmai se încheie.
Noua Zeelandă sărbătorește apoi venirea noului an (când în România va fi duminică, ora 13:00). Momentul va fi marcat, ca în fiecare an, cu un uriaş foc de artificii lansat de pe Sky Tower din Auckland, cea mai înaltă clădire din emisfera sudică. Zeci de mii de oameni asistă la spectacolul pirotehnic.
Urmează Australia. Câteva tone de materiale pirotehice sunt folosite de obicei pentru unul dintre cele mai frumoase și renumite spectacole de artificii de Anul Nou, cel de la Sydney. Artificiile sunt lansate din peste 100 de puncte. Lansatoarele sunt instalate pe Sydney Harbour Bridge, pe Opera din Sydney, dar şi pe apă. În jur de un milion de oameni au asistat în anii trecuți la focul de artificii. Cei mai mulţi au venit cu ore bune înainte de începerea petrecerii pentru a prinde cel mai bun loc. An de an, Sydney adună mai mulți turiști decât Berlin, Londra sau New York datorită focului de artificii impresionant de acolo.
Spectacole impresionante de lumini sunt așteptate și în Hong Kong, China sau Taiwan.
Cu o oră înaintea Hong Kongului, în 2018 intră Coreea de Sud şi Coreea de Nord. De obicei, conducerea comunistă de la Phenian întâmpină Noul An cu un fastuos foc de artificii. Intrarea în Noul An este unul dintre puţinele momente de bucurie şi poate de speranță pentru locuitorii Coreei de Nord. După ce în acest an liderul de la Phenian a iritat mai mult ca oricând comunitatea internațională prin testele balistice efectuate, nu va rata probabil ocazia de a se făli și mai mult.
Tone de artificii sunt folosite şi în Taiwan. Jerbele strălucitoare sunt lansate din celebrul turn Taipei 101 şi luminează minute în şir capitala statului asiatic.
După artificiile din Sydney, cel mai așteptat spectacol este la Dubai, care a reușit deja de doi ani să intre în Cartea Recordurilor.
La Moscova, focul de artificii are loc în Piața Roșie. Cu o lungime de 330 de metri și 70 de metri lățime, este cea mai cunoscută din Moscova. Separă Kremlinul, sediul Președinției ruse, de zona comercială şi este locul din care pornesc marile străzi ale capitalei Rusiei. Este, de altfel, locul tradiţional în care se întâlnesc moscoviţii cu ocazia Revelionului. Şi fiindcă temperaturile sunt coborâte, oamenii se încălzesc cu ceai cald, cu tradiţionala votcă sau, după caz, dansând.
După Moscova, anul 2019 va ajunge și la Chișinău, București, Sofia, Istanbul. Când Europa de Est va fi deja de o oră în noul an, uralele de întâmpinare se vor auzi în Europa de Vest.
Milioane de oameni vor întâmpina noul an pe străzile marilor oraşe din lume. Dincolo de şampanie şi confetti, autorităţile se gândesc la siguranţă. De la Paris, până la New York şi Sao Paulo zeci de mii de poliţişti şi agenţi de securitate au fost mobilizaţi pentru a preveni orice posibil atac. Peste 10.000 de poliţişti vor patrula pe străzile Parisului în ultima zi a anului. 2.000 dintre ei vor putea fi văzuţi numai pe Champs Elysees. Aceeaşi preocupare pentru securitate este şi în capitala Marii Britanii.
Germania întâmpină noul an cu măsuri drastice de securitate. Sute de mii de oameni sunt aşteptaţi la petrecerea de la Berlin. Focul de artificii are loc de obicei la Poarta Brandenburg. Şi nu doar artificiile îi ţin în stradă pe cei care se adună în centrul Berlinului pentru a sărbători trecerea în noul an. Artiști şi DJ faimoşi asigură distracţia cu concerte live, proiecţii de lumini şi efecte speciale. Nu lipsesc nici tarabele cu mâncare tradiţională şi vin fiert, întinse pe doi kilometri de bulevard. Gongul de la miezul nopții dă startul unei petreceri care ţine până în zori. Locul ales pentru petrecerea dintre ani nu este întâmplător. Poarta Brandenburg, construită între anii 1788-1791, este un simbol al capitalei germane, de care sunt legate multe evenimente importante din istoria ţării.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News