Live

Video&Foto Regele Charles, prima călătorie în străinătate de când a fost diagnosticat cu cancer. Cum se simte monarhul

Data actualizării: Data publicării:
onarhul a fost primit cu mare căldură de către oamenii care au aplaudat, au ținut flori și steaguri în mână. Sursa foto: Profimedia Images

Regele Charles și Regina Camilla au fost duminică dimineață la slujba de la biserica St. Thomas din nordul orașului Sydney. Monarhul a fost primit cu mare căldură de către oamenii care au aplaudat, au ținut flori și steaguri în mână pentru a celebra acest eveniment. Este prima vizită externă a Regelui, după diagnosticul de cancer. Participarea la slujbă bisericească a fost primul eveniment din turneul lor în Australia, scrie Reuters, preluat de CNN.

Cuplul regal a fost întâmpinat la Biserica Anglicană Sf. Toma de arhiepiscopul de Sydney, Kanishka Raffel, și de copiii de la școala duminicală a bisericii, care fluturau steaguri australiene.

În interiorul bisericii, Charles și Camilla au semnat două biblii, inclusiv una care a aparținut primului ministru și capelan al primei flote de nave care a dus condamnații din Marea Britanie în colonia penală din Australia în 1788.

Regele Charles, întâmpinat de oameni cu aplauze și flori

Afară, cuplul regal și-a strâns mâna și au discutat cu familiile și fanii ovaționând, unii cântând „God Save the King”, care s-au aliniat pe străzile din jurul bisericii, prima ocazie a publicului de a-i întâlni pe Charles și Camilla de când au ajuns vineri în cel mai mare oraș din Australia, mai scrie sursa citată. Regele a fost zâmbitor, a vorbit cu mulțimea și i-a făcut pe oameni să înțeleagă că starea sa de sănătate este una bună.

Călătorind prin portul Sydney, Charles a vizitat parlamentul New South Wales, marcând 200 de ani de la cea mai veche legislatură din Australia. Regele le-a oferit parlamentarilor o sticlă pentru a-și cronometra discursurile și a subliniat rolul fundamental al parlamentelor puternice pentru democrație.

Regele Charles: Reînnoiesc dragostea pentru această țară

„Ce mare bucurie este să vin în Australia pentru prima dată ca suveran și să reînnoiesc dragostea pentru această țară și pentru poporul ei, pe care i-am prețuit atât de mult timp”, a spus el.

Regeșe Charles a făcut o donație personală semnificativă pentru a crea un program de competențe pentru a aborda schimbările climatice și pentru a stimula învățământul superior în statele insulare mici, inclusiv Insulele Pacificului, a declarat duminică Asociația Universităților din Commonwealth.

„De-a lungul vieții mele am crezut în puterea educației de a îmbunătăți viețile și de a uni comunitățile din Commonwealth și nu numai”, a spus el într-o declarație.

Profesioniștii la jumătatea carierei și funcționarii publici vor beneficia de burse, într-un program care își propune să rețină talentul în statele insulare mici și să sporească rezistența la impactul schimbărilor climatice, cum ar fi creșterea nivelului mării.

Tot duminică, Regele s-a întâlnit cu guvernatorul general al Commonwealth-ului Australiei, Sam Mostyn, și cu guvernatorul New South Wales, Margaret Beazley.

Regele Charles a susținut un discurs în fața Consiliului Legislativ al statului New South Wales din care nu a lipsit o mică glumă legată de vârsta sa.

„Am venit pentru prima dată în Australia acum aproape 60 de ani, ceea ce este un pic îngrijorător. Nu-mi rămâne decât să spun cât de încântat sunt să vin pentru prima dată ca monarh”, a spus regele Charles.

Regele Charles și-a reluat o parte din activitățile publice în aprilie

Regele Charles al III-lea și-a reluat o parte din activitățile publice la sfârșitul lunii aprilie, după diagnosticul primit. vizitează marți un centru de luptă contra cancerului. Palatul nu a făcut atunci precizări cu privire la starea sănătăţii regelui. Natura cancerului de care suferă suveranul britanic este în continuare necunoscută.

 

Editor : Iulia Bălăianu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Statul în care copiii pot fi încarcerați de la vârsta de 10 ani

Bacterii modificate, utilizate într-un vaccin cu efecte promițătoare ca imunoterapie împotriva cancerului

Țara care donează Ucrainei 49 de tancuri Abrams vechi

FOTO „Bile negre misterioase”, descoperite pe două plaje populare din Sydney. Ambele au fost închise

Partenerii noștri