Live

Reclamaţie la OPC după ce a plătit de şase ori preţul pentru un bax de apă plată

Data actualizării: Data publicării:

De multe ori vigilența cumpărătorilor este testată, impropriu spus, de angajații din supermarketuri care, fie că vor, fie că nu, îi pot înșela pe clienți. Multe dintre probleme pot apărea la casa de marcat. I s-a întâmplat unei tinere din Oradea care a plătit pentru un bax de apă plată de șase ori mai mult decât valoarea reală. Chiar dacă și-a recuperat banii plătiți în plus, femeia vrea să depună o reclamație la OPC pentru ca astfel de practici să fie combătute.

Pentru că avea un coș plin cu produse, Renata Benedek nu a observat decât acasă că pentru un bax de apă plată în valoare de 13 lei și 74 de bani plătise de șase ori mai mult.

"M-am uitat peste bon și am văzut că, de fapt, apare o sumă de 82,44 lei în plus, ceea ce era suma pentru șase baxuri de apă, eu cumpărasem un bax de apă și a fost scanat, din greșeală, de șase ori."

S-a întors la magazin să ceară explicații. Și-a recuperat banii plătiți în plus, dar a depus o reclamație către conducerea companiei pentru ca alți clienți să nu pățească la fel.

"Cei de la magazin mi-au spus faptul că s-a schimbat softul și dintr-o greșeală în sistem s-a scanat în loc de un bax, șase baxuri. Sunt oameni care își dau ultimii bănuți pentru alimente și acești bani ajung să îmbogățească marile magazine", spune Renata Benedek.

Explicația celor la magazin nu i-a mulțumit pe comisarii de la Protecţia Consumatorului, care dau asigurări că vor merge în control.

"Asta nu e problema consumatorului că softul a fost actualizat sau nu, ideea e că trebuie, în primul rând, să aibă o relație corectă cu consumatorii", susţine Giani Bura, şeful CJPC Bihor.

Mai ales că nu puțini sunt cei care s-au trezit că la casă plăteau un preț mai mare decât cel de la raft.

"Lucrătorii comerciali nu și-au făcut datoria (...) și la raft era un preț și la casă cu totul altceva. Plăteam mai mult, un preț mult mai mare", povesteşte o clientă.

"Mi-am dat seama și la casă și au fost cazuri în care mi-am dat seama acasă", explică o orădeancă.

"- Ce cumpăr mă uit și la preț și, de obicei, corespunde.
- Citiți bonul?
- Da, de obicei, citesc bonurile", spune o altă clientă.

Şeful CJPC Bihor îi îndeamnă pe cumpărători ca, în cazul în care descoperă nereguli, "să se adreseze direct la biroul de informații și pe lângă acest aspect, i-aș îndruma să ne sesizeze și pe noi ca să putem interveni în sprijinul consumatorilor bihoreni. Nu este normal să se întâmple asemenea situații la operatorii economici care desfășoară activitate de comerț."

Potrivit OPC, sancțiunile pentru practicile înșelătoare ale comercianților pornesc de la 5.000 de lei.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vești proaste pentru consumatorii de cafea, prețul a ajuns la un nou record. Când ne vom confrunta cu noi scumpiri

Furnizori de energie electrică, amendați cu jumătate de milion de lei de Protecția Consumatorului. Ce probleme au găsit comisarii ANPC

Prețul lactatelor a crescut vertiginos în Rusia. Magazinele închid acum pachetele de unt în carcase antifurt, utilizate pentru caviar

A intrat în vigoare ordinul împotriva fenomenului „Shrinkflation”. Produsele vândute în cantități mai mici trebuie să fie etichetate

Partenerii noștri