Video&Foto Protest la terase: fără comenzi timp de o oră. Patronii ar putea cere despăgubiri de la Guvern
Protest în industria ospitalității. Terasele si-au suspendat activitatea astăzi, de la ora 17, iar angajații stau în fața restaurantelor cu pancarte prin care vor să atragă atenția autorităților care refuză să permită redeschiderea localurilor. În pericol sunt locurile de muncă a peste 400.000 de angajați, spun cei din industrie, iar peste 26.000 de afaceri sunt afectate.
Experiment Digi24: Cât costă cartofii prăjiți serviți la restaurant
Un comisar de poliție a fost prins în flagrant luând „taxă de protecție” de la patronul unui restaurant
Ed Sheeran și „Thor”, cuceriți de bucătăria românească. Un fel de mâncare le-a plăcut atât de mult, încât au cerut porție dublă
Experiența unui turist la un restaurant din Vama Veche a devenit virală
Scandal după ce un restaurant le-a cerut părinților să nu-și lase copiii să alerge printre mese
Un șofer a apăsat din greșeală pe accelerație și a intrat cu mașina într-un restaurant
Patronul unui restaurant din București a fost înjunghiat de un client
Cel mai bun restaurant din lume se închide
Disputa momentului: Cu sau fără copii la restaurant?
Timp de o oră, angajații restauranelor au încetat să mai servească oaspeții și au protestat, cu pancarte, față de restricțiile impuse de Guvern.
Temerea patronilor este că pe măsură ce temperaturile vor scădea, afacerile vor scădea dramatic.
Oamenii din HORECA vor salvarea locurilor de muncă și a afacerilor, care de cinci luni sunt afectate de restricțiile impuse de autorități. Industria cere Guvernului redeschiderea localurilor la interior. Aceasta, în condițiile în care industria ospitalității a pierdut 70%, din încasări față de primele șase luni ale anului trecut, potrivit Organizației Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din România.
Fotografii: Inquam Photos/ Octav Ganea
Peste 400 de mii de agajați lucrează în industria ospitalității din România. Potrivit studiului comandat de asociațiile din domeniu, efectuat pe o perioadă de 5 ani, aportul HoReCa la PIB este de aproximativ 5,07%.
Daniel Mischie, președintele HORA Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, spune că patronii din domeniu iau în calcul să ceară despăgubiri de sute de milioane de euro, în condițiile în care autoritățile nu au luat încă o decizie privind redeschiderea restaurantelor.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News