Procurori: Medicul care implanta dispozitive cardiace de la pacienți morți falsifica formularele de consimțământ ale bolnavilor
Apar noi informații revoltătoare în dosarul de la Iași, în care medicul ieșean Dan Tesloianu e acuzat că a implantat sute de dispozitive cardiace recuperate de la oameni morți, fără ca pacienții să știe. Procurorii au descoperit că renumitul cardiolog falsifica documentele semnate de bolnavi, pe care le completa apoi, astfel încât să reiasă că pacienții erau de acord să primească dispozitive reciclate.
Noi informații cutremurătoare în cazul băiatului mort la spitalul din Târgu-Jiu
Un medic din Mureș e acuzat că a refuzat un caz, iar pacientul a murit
Doar 1 din 5 români merge anual la dentist, iar 8 din 10 amână programarea cu anii
De unde a furat iubitul „Doamnei cu coasa” de la spitalul Pantelimon anestezicul
Iubitul doctoriței arestate în scandalul Pantelimon nu a folosit anestezic de la Spitalul Militar. Ce au descoperit polițiștii
Ce spune fostul șef al serviciului antidrog despre medicul care și-a injectat anestezic
Medic: Bolnavii nu mai vor să se interneze la Sf. Pantelimon
Un medic se retrage din fața incendiului uriaș care amenință Atena
Convorbirile medicilor, probe-cheie în ancheta de la Spitalul Pantelimon: „Nu e cu 25 de ani cum îmi închipuiam, cel mai rău e cu 7”
Potrivit referatului de arestare preventivă întocmit de procurori, rețeaua coordonată de medic reușea să recolteze acele dispozitive cardiace de la pacienți decedați fără acordul familiilor acestora, iar apoi le implantau altor pacienți care acuzau diverse probleme cardiace fără ca aceștia să să știe că primesc dispozitive reciclate.
Acordul pe care aceștia îl semnau înainte de operație era ulterior falsificat. Unul dintre membrii rețelei scria ulterior de mână că pacientul își dă acordul să primească un dispozitiv refolosit.
Procurorii mai spun că aceste dispozitive erau decontate de la Casa de Asigurări de Sănătate drept noi, în condițiile în care prețurile pot ajunge până la 5.000 de euro pentru un dispozitiv.
Mai mult, la nivel național există o carență pentru dispozitive de acest fel, deoarece bugetul CNAS nu e suficient.
În documentele ajunse pe masa judecătorilor, procurorii mai scriu că mulți dintre pacienții pe care medicul Tesloianu i-a examinat în perioada vizată de anchetă – ultimii 5 ani – ar fi primit diagnostice agravate intenționat. Oamenii erau păcăliți că au nevoie de implantarea unui dispozitiv cardiac sau, în unele cazuri, primeau medicamente care le agravau starea de sănătate, pentru a fi convinși să vină să se opereze.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News