Live

Președintele României și primul ministru cer ca atacurile din Israel să înceteze

Data actualizării: Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Președintele României, Klaus Iohannis, și premierul Marcel Ciolacu au transmis mesaje de sprijin pentru Israel și cer ca atacurile să înceteze. Mesajele vin după ce câteva zeci de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel în dimineaţa zilei de sâmbătă.

ACTUALIZARE 12,10 MAE condamnă atacurile teroriste asupra teritoriului Statului Israel

Ministerul Afacerilor Externe a transmis printr-un comunicat de presă că se este alături de Israel și condamnă cu fermitate atacurile cu rachete ale Hamas asupra teritoriului Statului Israel, inclusiv împotriva populației civile, înfiltrările teroriste și luarea de ostatici.

„MAE exprimă regretul profund pentru victimele acestor atacuri, transmite condoleanțe familiilor îndoliate și urări de însănătoșire persoanelor rănite.”, se mai scrie în comunicat.

De asemenea, ministerul român de externe subliniază dreptul suveran al Statului Israel la autoapărare și condamnă terorismul „în toate formele sale de manifestare”.

Președintele României a transmis pe rețeaua de socializare X, fostă Twitter, că România condamnă vehement atacurile cu rachete împotriva Israelului.

„România condamnă vehement atacurile cu rachete împotriva Israelului din această dimineață. Suntem Total solidari cu statul Israel în aceste momente teribile. Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor și către cei care stau în prima linie a frontului.”, a transmis președintele pe X.

Și Premierul Marcel Ciolacu și exprimat îngrijorarea și compasiunea pentru victimele atacurilor, pe aceeași rețea de socializare.

„Marcel Ciolacu: „Vești groaznice vin din Israel în această dimineață. Suntem în deplină solidaritate cu Israelul și condamnăm atacurile cu rachete împotriva Israelului. Transmitem condoleanțe familiilor și cerem ca aceste atacuri să înceteze imediat.”, a scris premierul pe X.

Aripa armată a mişcării palestiniene Hamas a anunţat sâmbătă dimineaţă că a lansat "Operaţiunea Al-Aqsa Flood" împotriva Israelului. "Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupaţiei", a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, într-o înregistrare audio difuzată de Al-Aqsa TV, canalul de televiziune al Hamas, mişcarea islamistă aflată la putere în Gaza. 

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

100.000 de persoane au fugit din Liban în Siria, după bombardamentele israeliene

Liderul Hamas din Liban a fost ucis, anunță organizația, în timp ce Israelul a reluat raidurile

Ce lideri Hezbollah au fost uciși până acum și cine îi va succeda lui Hassan Nasrallah

Israelul a lovit ținte din Yemen, în timp ce atacurile din Liban continuă

Partenerii noștri