Live

Popescu: Romgaz a introdus în producție trei sonde, care vor genera suplimentar 230.000 metri cubi de gaze naturale pe zi

Data publicării:
Conductă prin care sunt transportate gaze naturale. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Romgaz a pus în funcţiune, joi, staţia de uscare Coşereni, fiind introduse în producţie trei sonde, iar, până în trimestrul I al anului viitor, cel puţin şase sonde noi vor intra în producţie, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu, care susține că România își va putea duce astfel la îndeplinire obiectivul de a fi o țară independentă energetic.

"Investim în modernizare pentru a putea duce la îndeplinire dezideratul de a fi o ţară independentă energetic. Aş dori să îi felicit pe cei de la Romgaz pentru că astăzi au pus în funcţiune staţia de uscare Coşereni, fiind introduse în producţie 3 sonde. Este vorba despre o investiţie de 31 milioane de lei care generează un aport suplimentar de gaze naturale de 230.000 metri cubi/zi. Începând de astăzi gazele naturale sunt livrate în SNT prin panoul Coşereni", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, până în trimestrul I al lui 2023, Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz ar urma să introducă alte 6 sonde. 

"De asemenea, până în trimestrul I al anului viitor, Romgaz va mai introduce în producţie, în zona Snagov, cel puţin 6 sonde, care vor aduce un aport suplimentar de gaze naturale de aproximativ 600.000 metri cubi", a scris spus Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a subliniat că, din 2021 până în prezent, Romgaz a pus în producţie 14 noi sonde de exploatare.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Radu Drăgușin l-a impresionat pe antrenorul lui Tottenham: ce a spus Ange Postecoglou după 4-0 cu Manchester City

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tribunalul obligă autorităţile să comunice studiile de ecotoxicitate pentru proiectul Neptun Deep. Reacția Ministerului Energiei

Mai multe țări din Europa cumpără gaze ieftine de la Gazprom, după ce Rusia a întrerupt livrările către Austria

Platforma de foraj pentru proiectul Neptun Deep a ajuns în România

Rușii nu le mai livrează gaze austriecilor. De când intră în vigoare măsura

Partenerii noștri