Live

Poluare uriașă în București. Cel mai periculos indice a înregistrat depășiri cu 700%

Data actualizării: Data publicării:
Poluare în București. Foto: captură TV

Senzorii rețelelor care monitorizează calitatea aerului în București au înregistrat miercuri dimineață depășiri cu 700% a indicelui PM 2,5. Poluarea uriașă ar proveni de la arderile ilegale, susține fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. 

Acesta este cel mai periculos indice de poluare în marile orașe.

Valori mult peste limita admisă au fost înregistrate și pentru PM 10, respectiv cu 400%.

Cele mai poluate zone au fost Ferentari, Pantelimon și Șoseaua Giurgiului. Ministerul Mediului nu a explicat până în acest moment ce a produs poluarea. Aceste particule pot trece prin nas și gât, ulterior ajung în alveolele pulmonare și pot provoca inflamații și intoxicări. 

Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu: "Dacă ne-am fi uitat la prima oră vedeam pâclă cenușiu închis. Vorbim de particule provenite din arderi. Aseară (marți seară – n.r.) la 20.00 – 21.00 nu era trafic intens în Capitală.

Există un proiect legislativ la Parlament, a obținut avizare, privind arderile ilegale, depozitări ca fiind infracțiuni, iar răspunsul lui Barna (ministrul Mediului, Tanczos Barna - n.r.) e că nu înțelege termenul de incendiere și că nu dă aviz favorabil acestui proiect legislativ care modifică OUG 195, ca arderile ilegale să fie considerate infracțiuni. Cumva s-a dat undă liberă către infracționalitate de mediu și arderi ilegale.

Majoritatea fumurilor vin de la focuri de la mașini dezmembrate, extrem de toxice, de 4.500 de ori mai toxice decât lemnul și o ardere dată de sobele din casele care se alimentează cu combustibili solizi".

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Accident mortal în București: O femeie de 52 de ani a murit lovită de o maşină în timp ce traversa strada

Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025. Peste 200.000 de bucureșteni nu au instalate încă astfel de aparate

Înalta Curte: Pensiile anticipate parțiale ale românilor care au locuit în zone poluate nu pot fi recalculate

VIDEO Inundație în București, în apropierea stației de metrou Titan: O stradă este acoperită de apă, după ce o conductă s-a spart

Partenerii noștri