Polițiștii, dotați cu pistoale Carpați din anii 70. În 2016, li s-au promis arme Glock
Mai bine de jumătate dintre poliţişti folosesc arme din anii '70. Agenţii spun că vechile pistoale Carpaţi îi pun şi pe ei în pericol. Fie se blochează atunci când trebuie folosite, fie se pot descărca accidental. Ministrul Carmen Dan recunoaşte că situaţia dotărilor este gravă şi spune că ar fi nevoie de 100 de milioane de lei pentru a cumpăra arme noi.
Polițiștii au venit la ușa Dianei Șoșoacă pentru o amendă
Un bărbat turc a fost arestat în Calafat, după ce polițiștii de frontieră au descoperit 10 pistoale în camionul pe care îl conducea
Primarul din Constanța cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant
Momentul în care doi suspecți încătușați evadează, chiar sub ochii polițiștilor
Un polițist sare din mașină și lovește cu pumnii și picioarele un șofer
Un comisar de poliție a fost prins în flagrant luând „taxă de protecție” de la patronul unui restaurant
O fetiță de 11 ani a pus pe jar polițiștii
Inconștiență la volan
Confruntare între două vole pe stradă
Polițist: După cum vedeţi, acum, în 2019, în România care e ţară membră UE şi NATO folosim aceleaşi arme de pe timpul comunismului, din vechea nomenclatură.
Un poliţist bucureştean explică, sub protecţia anonimatului, riscurile la care se expune dacă este nevoit să-şi folosească arma din dotare. Are un pistol Carpaţi fabricat acum 45 de ani.
Poliţist de la Poliția Capitalei: Pot să spun că nu te poţi simţi în siguranţă cu armă din 1974. Şi nu este atât de precisă cât ar trebui să fie. Se blochează foarte des, sunt foarte uzate, asta pune poliţistul în dificultate, în momentul în care ţi s-ar bloca arma în timpul unei acţiuni.
Agentul atrage atenţia că nu doar vechimea armelor e problema, ci şi lipsa de pregătire a poliţiştilor: aceştia ajung foarte rar în poligon.
Polițist: Foarte rar se fac tragerile şi mai mult la şedinţele de evaluare profesională, care alea odată pe an şi cel mult încă o dată poate pentru exercițiu.
Viorel Șeicaru, vicepreşedinte SNAP: Se rezumă tot la fonduri, pentru că trebuie să aduci autocare, să îi conducă de la toate posturile la poligon amenajat.
Ministrul de Interne spune că a cerut deja peste 100 de milioane de lei pentru arme şi muniţie noi.
Carmen Dan, ministrul de interne: În zona operativă, avem 72.000 de persoane pentru care este nevoie de schimbarea armamentului care aşa cum se cunoaşte are un grad de uzură ridicat şi constituie, deja, spun eu, un pericol.
Conform proiectului de buget, aflat în dezbaterea Parlamentului, Ministerul de Interne va primi anul acesta 18,5 miliarde de lei, cu peste 20 de procente mai mult faţă de 2018.
Primele pistoale Carpaţi au ajuns la poliţiştii de la noi în 1974. Arma este de fabricaţie românească şi a fost făcută la Cugir. Sindicatele poliţiştilor au cerut ca aceste pistoale să fie schimbate pentru că sunt depăşite şi au devenit o vulnerabilitate. Aşa că, Poliţiei Române i-au fost promise în 2016 pistoale Glock.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News