Live

Polițiștii care se „specializează” în livrarea de cumpărături. „Această umilinţă şi frustrare a depăşit anumite limite”

Data actualizării: Data publicării:

Dacă vă întâlniţi la hipermarket cu un polițist în uniformă și cu o listă în mână, să ştiţi că nu-şi face cumpărături pentru acasă, ci pentru persoanele din arest. Poliţiştii s-au transformat în agenţi care livrează la cerere tot ce vor să-şi cumpere cei aflaţi după gratii, iar situația este considerată umilitoare de polițiști. Oamenii legii nu doar că fac piaţa pentru suspecţi, dar sunt întorşi din drum dacă nu cumpără ce trebuie. Cei care decid dacă poliţiştii merg sau nu la cumpărături sunt şefii centrelor de arest.

Cosmin Andreica, reprezentant al poliţiştilor: Aceste atribuții nu se regăsesc în fișa postului, ele sunt abuzive, sub nicio formă niciun polițist nu a făcut o școală de poliție ca să facă cumpărături pentru arestați sau reținuți. Iar această umilinţă şi frustrare a depăşit anumite limite.

Situaţia este aceeaşi în toată ţara pentru că niciun centru de arest nu are magazin pentru persoanele reţinute. Poliţiştii nu doar că livrează la cerere produse pentru suspecţi, dar mai sunt şi certaţi când se întorc în celulă cu ce nu trebuie.

Gabriel Gârniţă, polițist: Pe lista de cumpărături au trecut bunuri de igienă personală, absorbante şi poliţistul a fost nevoit să cumpere. Nu ştie ce să cumpere un poliţist pe linia asta pentru o femeie şi când vii în arest şi predai bunurile şi pui arestatul să semneze că ceea ce ai cumpărat este ceea ce a solicitat, au existat tot felul de divergenţe între colegi şi reţinuţi cum că nu au cerut acel lucru sau să meargă să îl schimbe.

Cosmin Andreica, reprezentant al poliţiştilor: Balanța este răsturnată, acel arestat sau reținut știe că este la cheremul lui un polițist care trebuie să meargă la cumpărături și să-i cumpere, să-i îndeplinească toate poftele pe care le are de două sau trei ori pe săptămână.

În doar două din cele 50 de Centre de reținere din țară, aceste servicii au fost externalizate.

Sorin Dumitraşcu, lider de sindicat din ANP: Şefii din structurile MAI care nu s-au ocupat de această problemă să fie rezolvată şi care nu au avut în vedere să se evite situaţii de acest gen care sunt penibile pentru poliţiştii care merg la cumpărături.

Oficialii Poliţiei Române spun că legea nu prevede clar cine ar trebui să se ocupe de cumpărăturile celor aflaţi după gratii, aşa că decizia rămâne la şeful Centrului de arest.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Creatorul etichetei Nutri-Score susține că cea mai mare problemă alimentară a europenilor „nu este excesul de zahăr”

Un bărbat din Galați a murit, după ce s-a opărit la duș în timp ce se afla în arest. Fusese reținut după ce și-a ucis părinții

O femeie din Alba a fost înșelată cu 25.000 lei, prin metoda „Accidentul”. Ce recomandări au polițiștii în astfel de situații

27 de percheziții la persoane cercetate pentru proxenetism, trafic de minori și de persoane, în Constanța. Ce au găsit polițiștii

Partenerii noștri