Live

VIDEO. Enigma momentului în Parlament. Reacţiile incredibile ale aleşilor

Data publicării:

Cu doar trei luni înainte ca ţara noastră să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, mulţi parlamentari din comisiile de politică externă dovedesc că nu au nici măcar noţiuni de bază. În vreme ce România va organiza şi coordona timp de şase luni aproape toate activităţile la nivel comunitar, senatorii şi deputaţii fug de întrebări ori dau răspunsuri mult prea departe de adevăr.

Secretarul comisiei de Politică Externă de la Camera Deputaţilor ar rămâne corigent dacă ar fi la şcoală şi ar da un răspuns greşit la întrebarea de la cine preia ţara noastră preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Este însă parlamentar, aşa că nu păţeşte nimic dacă nu ştie.

Mihai Culeafă, deputat PNL: O vom prelua de la... cred că... Bulgaria?

Reporter: Nu ştiu să vă spun, de la Bulgaria?

Mihai Culeafă: Din câte îmi aduc aminte, da!

Reporter: Sau Austria!

Sau Austria..."

Îl lăsăm pe domnul secretar de la politică externă să îşi pună ordine în gânduri şi încercăm să aflăm mai multe informaţii de la senatorul PSD Adrian Diaconu. Când aude tema, devine brusc foarte grăbit.

Adrian Diaconu, senator PSD: Mă credeţi că mă grăbesc!?

Reporter: Vă cred, dar două secunde putem sta?!

Adrian Diaconu: Mersi mult.

Reporter: Voiam să vă întreb dacă ştiţi de la cine preluăm preşedinţia Consiliului... Domnule Diaconu, 10 secunde, nici măcar 10 secunde nu se poate!?... Dar măcar ştiţi să răspundeţi la întrebare?!"

Andreea Cosma, membru în aceeaşi comisie de politică externă. Cum vede preluarea preşedinţiei de către România?

Reporter: „Doamna Cosma... doamna deputat... doamna Cosma... O secundă dacă se poate... doamna deputat... nici măcar o secundă să vedeţi ce vreau să vă întreb... doamna deputat mă auziţi măcar..."

Într-un final am gasit şi un parlamentar care părea să ştia câteva lucruri de bază.

Mirela Furtună, deputat PSD: "Tot ce înseamnă vulnema... vulma... vulnerabilităţile UE vor fi analizate şi dicutate aici, vor fi peste 300 de întâlniri care vor avea loc în România cu diverşi demnitari, diverşi oameni foarte importanţi."

România va prelua la 1 ianuarie preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de la Austria. Printre altele Guvernul va trebui să asigure continuitatea agendei Uniunii, să planifice şi să conducă reuniunile din cadrul Consiliului şi să organizeze mai multe întâlniri formale şi informale la Bruxelles şi la noi în ţară.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum vede Zelenski drumul către pace. Mesajul liderului de la Kiev la ultima întrunire a Consiliului European din acest an

Competențele de bază au scăzut dramatic în UE. România, printre țările europene cu cele mai slabe cunoștințe la matematică

Liderii Uniunii Europene se întâlnesc la ultimul Consiliu European din acest an. Care este principalul subiect de pe agendă

UE ar putea renunța la o parte dintre sancțiunile impuse Siriei. Ce condiții trebuie să îndeplinească noua putere de la Damasc

Partenerii noștri