Live

Un nou scandal în Parlament. George Simion: Să fiu sancționat pentru faza cu Popescu, dar ce treabă au filmările?

Data actualizării: Data publicării:
Liderul AUR, George Simion. Foto: INQUAM Photos/Virgil Simonescu

Copreședintele AUR George Simion a spus că este de acord să fie sancționat pentru ce s-a întâmplat cu ministrul Popescu în plen, dar nu și cu interzicerea filmărilor. El a făcut aceste declarații înainte ca proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor prin care se interzice transmiterea în direct sau înregistrarea de către deputaţi sau alte persoane a şedinţelor de plen, de Birou Permanent, de comitet al liderilor sau de comisii să fie dezbătut în Comisia de regulament. 

UPDATE 10.00. Deputații din comisie au convenit să permită filmarea ședințelor, cu condiția ca deputatul care filmează să rămână la locul lui și să nu se plimbe prin sală când filmează.

Dacă un deputat devine violent cu alt coleg parlamentar sau folosește un limbaj nepotrivit, indemnizația lui lunară va fi redusă cu până la 50% timp de șase luni, iar timpul luărilor de cuvânt va fi redus la zece secunde.


Proiectul a fost propus de PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, iar Comisia pentru Regulament s-a întrunit miercuri ca să aprobe aceste modificări.

"Regulamentul trebuie modificat pentru violență, dar ce treabă au filmările", a spus George Simion.

"Ce s-a întâmplat cu domnul Popescu se înscrie în regulament și voi fi sancționat. Sunt de acord să fiu sancționat pentru ce s-a întâmplat în Parlament. Sunt de acord cu diminuarea indemnizației…", a declarat Simion.

El a afirmat că nu a fost citat de Parchet până acum în legătură cu dosarul penal deschis după agresiunea din Parlament.

El a mai susținut că parlamentarii au imunitate cu privire la declarații și acțiuni politice. Simion a acuzat însă parchetul de „dublă măsură” pentru că nu a deschis anchetă împotriva liderului PNL Florin Cîțu, cu argumentul că erau declarații politice, însă a început o anchetă împotriva sa după ce l-a bruscat pe ministrul Virgil Popescu în plen. 

PNL a depus amendamente la proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, care prevăd că şedinţele de plen şi ale comisiilor pot fi transmise în direct sau înregistrate de către mass-media.

"Şedinţele Camerei Deputaţilor pot fi transmise în direct sau înregistrate de către mass-media acreditată la Camera Deputaţilor. Şedinţele comisiilor Camerei Deputaţilor pot fi transmise în direct sau înregistrate de către mass-media la Camera Deputaţilor", prevăd amendamentele însuşite şi de PSD şi UDMR.

PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale au propus, marţi, un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor prin care se interzice transmiterea în direct sau înregistrarea de către deputaţi sau alte persoane a şedinţelor de plen, de Birou permanent, de comitet al liderilor sau de comisii. Se interzice, de asemenea, parlamentarilor utilizarea violenţei fizice, a injuriilor sau invectivelor la adresa unui alt parlamentar.

Astfel, deputații care sunt violenți fizic și verbal sau care desfășoară bannere vor fi sancționați cu până la 50% din indemnizație până la 6 luni, li se vor reduce timp de 3 luni luările de cuvânt la 10 secunde.

De asemenea, demnitarii sancționați nu vor mai beneficia de funcționarii publici cu statut special, personalul contractual cât și de logistica auto oferită de Secretariatul General al Camerei Deputaților.

Biroul permanent a decis marţi să trimită acest proiect către Comisia de regulament, care îl va analiza miercuri.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”

Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis

Parlamentul și-a ales noua conducere. Cum și-au împărțit partidele funcțiile

Parchetul General s-a autosesizat, după ce Diana Șoșoacă și apropiații săi au agresat o jurnalistă în Parlament

Partenerii noștri