Live

UDMR îşi va anunţa candidatul la prezidenţiale în septembrie. Csoma Botond: „Ar fi bine să fie Kelemen Hunor. Are o legitimitate”

Data actualizării: Data publicării:
Csoma Botond a explicat că ar fi bine dacă preşedintele Kelemen Hunor ar candida, pentru că este favorit şi are legitimitate. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Csoma Botond, a declarat joi că UDMR îşi va anunţa candidatul la prezidenţiale în luna septembrie, el explicând că, în opinia sa, ar fi bine dacă preşedintele Kelemen Hunor ar candida, pentru că este favorit şi are legitimitate, transmite News.ro.

Csoma Botond a declarat la Prima News că UDMR îşi va anunţa candidatul la alegerile prezidenţiale în luna septembrie.

„La începutul lunii septembrie. Nu cred că va fi congres, ci Consiliul Reprezentanţilor Unionali, şi acolo vom anunţa candidatul”, a precizat Csoma Botond.

Despre intrarea în cursă a preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, deputatul Csoma Botond a spus: „Eu cred că preşedintele UDMR este favorit. Are o legitimitate şi eu cred că ar fi cel mai adecvat candidat. A spus acest lucru, dar ştiţi cum e în politică, se poate răzgândi. Eu cred că ar fi bine dacă domnul Kelemen ar candida”, a mai precizat Csoma Botond.

Despre cele trei weekenduri de alegeri prezidenţiale şi parlamentare, Csoma Botond a precizat că este greu de anticipat care va fi mobilizarea la vot a electoratului.

Csoma Botond a mai spus că este foarte bine că nu se suprapun alegerile prezidenţiale cu parlamentarele, deşi campania se suprapune.

„Noi am făcut o propunere pentru luna octombrie, nu s-a acceptat, dar credem că electoratul poate fi mobilizat”, a adăugat el.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ana Birchall şi-a depus candidatura independentă la prezidenţiale

Geoană are un dubiu cu privire la Hodorkovski: Nu am văzut vreun oligarh rus anti-Putin care să mai fie încă în viață

Kelemen Hunor și-a depus candidatura la prezidențiale. Cine crede că este principalul său contracandidat: „Prejudecățile”

Marcel Ciolacu spune că nu-l va propune premier pe Kelemen Hunor, dacă va câștiga Președinția: Sunt convins că m-ar refuza

Partenerii noștri