Live

Siegfried Mureşan, despre poziţia Austriei în extinderea Schengen: "Argumentele aduse de Karl Nehammer au doar scop electoral"

Data publicării:
Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al grupului Partidului Popular European din Parlamentul European. Foto: Profimedia Images

Fenomenul migraţiei cu care se confruntă Austria nu este o problemă creată de România, spune europarlamentarul român Siegfried Mureşan, care îl acuză pe cancelarul Karl Nehammer că blochează extinderea spaţiului Schengen din raţiuni electorale, informează Agerpres.

Acesta s-a referit la declaraţiile recente ale cancelarului austriac Karl Nehammer potrivit cărora în prezent spaţiul Schengen este nefuncţional întrucât imigranţii continuă să vină în Europa şi, în acest context, o extindere a Schengen nu ar fi justificată pentru moment.

"Când Guvernul Austriei declară că se opune extinderii spaţiului Schengen şi aderării României pretextând că spaţiul Schengen este nefuncţional, uită să spună că fix cu 5 minute înainte votase pentru aderarea Croaţiei la spaţiul Schengen, deci pentru extinderea spaţiului Schengen. Argumentele aduse de prim-ministrul Nehammer în ultimele luni nu au bază concretă, nu sunt susţinute de cifre concrete, reale, au doar scop electoral. Tot cu scop electoral a efectuat şi vizita în Bulgaria. Aşa cum am anticipat şi cum am şi declarat public înaintea vizitei, prim-ministrul Nehammer a mers în Bulgaria doar ca să îşi facă campanie electorală în Austria cu banii europeni. Karl Nehammer a declarat în Bulgaria că doreşte să folosim fondurile europene pentru a întări frontiera dintre Bulgaria şi Turcia. Trebuie să îi reamintim cancelarului austriac că Austria a fost unul dintre cele patru state membre ale UE ale căror guverne s-au opus cel mai tare creşterii bugetului european în trecut. Austria a avut întotdeauna drept prioritate doar reducerea bugetului UE şi nu alocarea banilor acolo unde într-adevăr este nevoie", a afirmat eurodeputatul român.

În opinia sa, nu este normal ca un şef de guvern să decidă întreaga politică europeană a ţării "pornind de la interesele proprii, electorale, referitoare la o singură regiune".

"În Uniunea Europeană avem 27 de state membre cu 242 de regiuni. Dacă fiecare prim-ministru ar bloca procesul decizional în Europa ţinând cont doar de interesele electorale pe care le are cu privire la anumite alegeri locale, regionale sau naţionale, nu am mai lua nicio decizie importantă la nivel european", a susţinut eurodeputatul român.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Criza politică din Austria escaladează. Cancelarul Karl Nehammer își anunță demisia după eșecul formării unei coaliții de guvernare  

Uniunea Europeană vrea să accelereze deportarea migranţilor ilegali. „Există un impuls în acest moment”, spune premierul suedez

Ciolacu, despre aderarea deplină a României la Schengen: Asta înseamnă mai mulți bani care intră în conturile firmelor noastre

Cum l-a convins Predoiu pe ministrul austriac de interne să accepte România în Schengen. „Am rămas prieteni”

Partenerii noștri