Live

Șerban Nicolae, la Digi24: În vestul Europei e adevărata corupție, de miliarde, nu dosarul lui Dragnea cu DGASPC Teleorman

Data actualizării: Data publicării:

Șerban Nicolae a vorbit la Digi24 despre „adevărata corupție” pe care a localizat-o în vestul Europei, unde se fură „miliarde”. Deputatul PSD consideră că DNA lucrează la multe dosare neimportante, care nu ar trebui să încarce procurorii. Un exemplu ar fi și dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare în legătură cu angajările fictive de la DGASPC Teleorman, pe care Șerban Nicolae îl consideră neimportant: „Nu aia e corupție...”.

Șerban Nicolae, deputat PSD: „În momentul în care încarci Direcția Națională Anticorupție cu două sticle de vin și un salam primit de nu știu ce polițist pe nu știu unde (...), cu dosarele de la „Portocală” cu Tony Blair și cu aberații din astea, în momentul ăla se pare că ai o încărcătură foarte mare de dosare penale de corupție.

În loc să te ocupi de adevărata corupție, să vezi unde sunt banii - au americanii o expresie foarte simplă: follow the money -, acolo e corupția. Uitați-vă ce se întâmplă în vestul Europei, unde într-adevăr e corupție de miliarde, sute de milioane, bănci, fonduri de investiții, aia e corupția, cu bani foarte mulți prin care se pervertește funcționarea autorităților publice, nu dosarul lui Dragnea cu DGASPC Teleorman”.

De ce a fost condamnat Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Procesul se află în faza de apel după ce, pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Procurorii susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate.

Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ungaria sfidează Polonia și acordă azil unui politician acuzat de deturnare de fonduri. Reacția Varșoviei

Nicuşor Dan: Statul funcţionează cu mari deficienţe în multe zone, există şi multă corupţie

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, condamnat definitiv pentru corupţie şi trafic de influenţă

De ce îi amenință Xi Jinping pe propriii săi aliați, după ce și-a eliminat rivalii din armată: „Să întoarcem cuțitul spre interior”

Partenerii noștri