Live

„Revoluția fiscală” a Guvernului stă ascunsă într-un sertar la Parlament

Data publicării:

Mediul de afaceri cere insistent aleşilor să voteze Ordonanţa care trece contribuţiile în sarcina angajatorului. A trecut mai bine de un an de când aceasta a fost adoptată de Guvern, dar de atunci stă ascunsă într-un sertar din Parlament. Ea prevede transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, dar acest lucru nu a fost operat de toate firmele. Ele spun că nu au încredere că Ordonanţa nu o să fie modificată din nou în Parlament sau că o pice la Curtea Constituţională. Opoziţia susţine poziţia oamenilor de afaceri.

Reprezentanţii mediului de afaceri susţin că sunt mari probleme cu această ordonanţă şi, de aceea, este ţinută ascunsă în Parlament.

Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR: Acea lege este neconstituţională şi nimeni nu îşi asumă. Dacă Guvernul şi-a asumat acea pseudo-revoluţie fiscală, de ce nu îşi asumă şi transformarea acestei Ordonanţe în lege? 02.35 Ce se întâmplă în momentul în care această lege va fi declarată neconstituţională, după ce va ieşi din Parlament?

O ordonanţă aprobată de guvenr îşi produce efecte şi nu poate fi atacată la curtea constituţională decât de Avocatul Poporului. Ordonanţa aprobată de parlament devine lege şi atunci poate fi atacată de partidele parlamentare sau de preşedinte.

Fără încredere în Guvern şi Parlament, unele firme nu au transferat contribuţiile prevăzute în revoluţia fiscală.

Dragoş Anastasiu, Coaliţia pentru Modernizarea României: Sunt încă firme care nu au implementat definitiv trecerea dintr-o parte în alta în contractele de muncă, operând cu bonusuri, sunt alte firme care la începutul acestui an au făcut lucrul acesta, tocmai pentru că nu au avut încredere că va rămâne legislaţia în felul respectiv.

Cei de la putere nu au o explicaţie pentru motivul amânării votului pentru această Ordonanţă.

Daniel Suciu, lider de grup PSD: Haideţi să vedem, să trecem bugetul şi discutăm. (Reporter: Se amână de un an şi jumătate. Nu este o prioritate?) Nu vreţi să le luăm pe rând? Timpul este relativ, mai ales în politică.

Fostul premier Mihai Tudose, cel care a promovat revoluţia fiscală, a găsit vinovatul pentru această întârziere.

Mihai Tudose, fost premier: Foarte simplu, domnul Dragea conduce Camera Deputaţilor.

Ionuţ Moşteanu, deputat USR: În condiţiile în care PSD şi ALDE nu mai au majoritate la Camera Deputaţilor, acum sunt 161 în loc de 165 cât le-ar trebui, nu au curaj. Antreprenorii sunt ultima lor grijă şi îşi bat joc de ani de zile de ei.

Şase milioane de contracte de muncă ar fi trebuit modificate după apariţia Ordonanţei de Urgenţă privind revoluţia fiscală care şi-a produs efectele din ianuarie 2018.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Protest: Haka în Parlamentul Noii Zeelande. Membrii maori întrerup votul pe un proiect de lege ce amenință drepturile indigene

Proteste în Lituania după alianța social-democraților cu un partid condus de un politician judecat pentru antisemitism

Ciolacu cere demisia șefului Comisiei pentru controlul SRI: „De unde ştie că Simion e spion rus? A atras serviciul în campanie”

Senatul a adoptat legea de achiziţionare a 32 de avioane F-35

Partenerii noștri