Live

Exclusiv Rareș Bogdan: Geert Wilders nu este un pericol pentru șansa României de a intra în Schengen

Data actualizării: Data publicării:
Cel mai probabil, Geert Wilders nu va reuși să formeze un nou guvern și să-l înlocuiască pe actualul premier olandez Mark Rutte, spune europarlamentarul PNL. Foto: Profimedia Images

Europarlamentarul și prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat, vineri, în cadrul emisiunii „LIVE cu Rotaru și Kiss” de la Digi24, că liderul Partidului Libertății anti-migrație, Geert Wilders, care a câștigat recentele alegeri generale din Olanda, nu reprezintă un pericol pentru șansa României de a accede la Spațiul Schengen, pentru că, cel mai probabil, nu va reuși să formeze un nou guvern și să-l înlocuiască pe actualul premier Mark Rutte.

Geert Wilders a câștigat alegerile cu 37 de parlamentari din 150, dar niciuna dintre forțele politice, nici cei de pe locul doi cu 24 de parlamentari conduși de Timmermans, nici cei de pe locul 3 conduși de fostul premier Rutte, respectiv de doamna Yeşilgöz-Zegerius, înlocuitoarea domnului Rutte, respectiv nici CDA - membrii ai grupului Popular European, colegii mei - cu 20 de parlamentari, nu sunt de acord să conducă. Deci foarte probabil Geert Wilders va rămâne cu o victorie de etapă, își va pregăti campania pentru europarlamentarele din iunie dar nu va guverna.

Așa că nu trebuie să avem teama că Wilders, care este anti-imigrație și și-a construit întreaga campanie pe anti-migrație, tatăl lui fiind olandez căsătorit cu o mamă indoneziană.

Ei nu au mai repede de 90 de zile, poate să dureze...În Olanda au fost luni de zile, 7, 8 luni când a rămas premierul fără guvern învestit”, a afirmat Rareș Bogdan.

Populistul de extremă dreapta Geert Wilders a numit vineri o „iscoadă” pentru a explora coaliții de guvernare viabile, în încercarea de a deveni următorul prim-ministru al Țărilor de Jos, după ce a înregistrat câștiguri șoc în alegeri, transmite Reuters.

Aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen este inclusă pe ordinea de zi provizorie a Consiliului JAI din 4-5 decembrie. Surse guvernamentale spuneau că decizia de a menține punctul pe agenda Consiliului JAI ține de discuțiile pentru deblocarea vetoului austriac, precum și de alegerile din Olanda, de la finalul lunii noiembrie, țară care se opune aderării Bulgariei.

Editor : Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Revenirea lui Crin Antonescu, fondatorul USL care i-a luat locul lui Băsescu timp de 50 de zile

DOCUMENT: Acordul politic PSD-PNL-UDMR-minorităţi, valabil până în 2028. Ce prevede

Politologul Ioan Stanomir, despre candidatura lui Crin Antonescu: Este un politician USL-ist. Problema este dublă

Senatul şi Camera Deputaţilor și-au ales președinții: Ilie Bolojan și Ciprian Șerban. Câte voturi au obținut

Partenerii noștri