Live

PSD apără recursul compensatoriu. Deputaţi: Efectele, aceleaşi şi dacă ar fi stat un an în plus în închisoare

Data actualizării: Data publicării:

Opoziţia vrea măsuri urgente împotriva legii care a eliberat mai devreme din închisoare criminali, violatori şi tâlhari. Partidul Mişcarea Populară cere demisia miniştrilor Tudorel Toader şi Carmen Dan. Iar Uniunea Salvaţi România va depune chiar azi un proiect prin care recursul compensatoriu să fie abrogat. USR cere premierului să intervină cu o ordonanţă de urgenţă.

Solicităm public primului ministru să adopte o astfel de ordonanță prin care să abroge aceste reglementări referitoare la recursul compensatoriu. O vom face şi pe cale separată, până se va decide guvernul, noi trebuie să facem ce depinde de noi şi aceasta este a depune în Parlament un proiect de lege. Parlamentarii pe care îi vom găsi, îi vom ruga să semneze. Aștept să semneze și pesediști, pentru că și ei au copii. Probabil și ei sunt terifiați de ce au văzut la televizor”, a spus Stelian Ion, deputat USR.

Efectele cred că ar fi fost aceleaşi şi dacă ar fi stat un an în plus în închisoare. Cât să îi ţii acolo ca să ai garanţia că îi recuperezi? Înainte să ne plângem de milă trebuie să ne gândim la soluţii. Faptul că iei un om din societate, un om periculos, indiferent ce infracţiuni ar fi făcut şi îl ţii acolo, îl tratezi aproape ca pe un animal şi ai pretenţia, când îi dai drumul, să se comporte ca un om. (Reporter: Credeţi că a greşit Parlamentul votând o astfel de lege?) Cred că trebuia dată la pachet cu nişte măsuri post condamnare”, a declarat Oana Florea, deputat PSD, pentru Digi24.

La rândul său, deputatul PSD Nicuşor Halici, preşedintele Comisiei juridice din Cameră, susţine că "astfel de evenimente sunt ireversibile". "Acum trebuie să fim foarte corecţi, judecând la rece, cât se poate în astfel de circumstanţe, din păcate astfel de evenimente sunt ireversibile şi pe această cale îmi exprim complet şi regretul şi dezacordul că există în continuare posibilitatea ca astfel de fapte să fie înfăpuite de diferiţi indivizi, chiar recidivişti fiind ei, trebuie să spunem că şi dacă nu ar fi beneficiat de recursul compensatoriu un astfel de individ, dacă într-adevăr e aşa cum spuneţi dumneavoastră, ar fi ajuns să înfăptuiască fapte eventual similare şi după ce şi-ar fi ispăşit de drept pedeapsa", a declarat social-democratul Nicuşor Halici.

Crima de la Mediaş

Cei trei suspecţi acuzaţi că au omorât un tânăr în faţa unui bar în municipiul Mediaş au fost reţinuţi luni dimineață pentru 24 de ore pentru omor, doi dintre ei fiind eliberaţi în baza recursului compensatoriu, cel de-al treilea fiind, de asemenea, recidivist, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul din Sibiu. Ei vor fi prezentați în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tânărul în vârstă de 25 de ani a murit în urma hemoragiei, după ce i-au fost secționate artera şi vena femurală, au stabilit medicii legiști.

Din 2017 şi până în prezent, peste 13.000 de deţinuţi au fost eliberaţi din Penitenciarele din România înainte de termen, în baza recursului compensatoriu, a anunțat Sorin Dumitrașcu, liderul sindicatelor din penitenciare, precizând că sunt cifre furnizate de Administrația Penitenciarelor.

Citește și

Cine este bărbatul care ar fi înjunghiat mortal un tânăr din Mediaș. În 2010 a fost condamat pentru omor deosebit de grav

Deputat PNL: Depun proiect de lege, cei care comit infracțiuni violente să nu mai beneficieze de recursul compensatoriu

Vlad Voiculescu: Tudorel Toader este „complice la toate crimele și violurile comise de cei eliberați de el”

VIDEO. Imagini noi cu criminalul de la Mediaș. Cum a pornit conflictul din bar

Recursul compensatoriu. Eliberările deținuților vor continua până în 2022. Cu ce urmări?

Un violator a primit 3.000 de euro despăgubiri

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lidera POT, Anamaria Gavrilă, acuză PSD de șantaj și presiuni asupra membrilor de partid. Reacția lui Marcel Ciolacu

DOCUMENT: Acordul politic PSD-PNL-UDMR-minorităţi, valabil până în 2028. Ce prevede

Politologul Ioan Stanomir, despre candidatura lui Crin Antonescu: Este un politician USL-ist. Problema este dublă

Ciprian Șerban, noul președinte al Camerei Deputaților. A trecut prin partidele lui Dan Diaconescu și Gabriel Oprea

Partenerii noștri