Live

Principalii candidaţi la Preşedinţie au ajuns la slujba de Sfânta Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Mai mulţi dintre candidaţii la preşedinţie vor participa luni la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, unde este sărbătorită Sfânta Parascheva. Printre ei se numără Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, Mircea Geoană, Ludovic Orban şi Cristian Diaconescu. Duminică noapte, George Simion a împărțit ceai cald credincioșilor care stăteau la coadă să se roage la Sf. Parascheva.

ACTUALIZARE 12:14 Liderul PNL Nicolae Ciucă afirmă, după participarea la ceremoniile de la Iaşi, de Sf. Parascheva, că România are nevoie de unitate şi respect, iar pelerinajul ne învaţă că, împreună, putem depăşi orice încercare.

Ce mai au oficialii în program

După slujbă, de la ora 16.00, premierul Marcel Ciolacu va vizita şantierul Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi.

Nicolae Ciucă va vizita noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii „Sf Maria”, iar de la ora 15.00 va lua parte la Comitetul Director Judeţean al PNL Iaşi.

De la ora 17:00, Ciucă la participa la Gala „Seara Valorilor”, la sediul Primăriei Iaşi.

Sfânta Liturghie este programată, luni dimineaţă, pe un podium amplasat pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Autorităţile se aşteaptă ca la această slujbă să asiste câteva mii de persoane.

În zona centrală a Iaşiului vor fi montate mai multe ecrane, pe care oamenii vor putea urmări slujba de la Catedrala Mitropolitană.

Până duminică seară, aproximativ 160.000 de pelerini se închinaseră la sfintele moaşte la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, în timp ce la rând se aflau peste 50.000 de oameni, timpul de aşteptare fiind de aproximativ 20 de ore.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Emma Răducanu a trecut la o mașină românească, de 25 de ori mai ieftină decât precedenta, și a avut o surpriză uriașă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția lui Marcel Ciolacu după ce a fost huiduit pe stadion la Ploiești: „Îmi place când mă fluieră lumea, e ceva natural”

Ludovic Orban vrea o reformă a CCR: „Trebuie schimbat modul de desemnare a judecătorilor”. Ce spune despre cazul Șoșoacă

ÎNTREBAREA SĂPTĂMÂNII: Ce se întâmplă cu Nicolae Ciucă?

Lasconi, criticată dur pentru că nu a știut câți bani alocă România pentru Apărare: „E absolut halucinant cum bate câmpii”

Partenerii noștri