Live

Video Predoiu, mesaj de Ziua Armatei: Actele de eroism ale militarilor români rămân gravate în memoria colectivă şi reprezintă un exemplu

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat vineri, cu prilejul Zilei Armatei Române, că actele de eroism ale militarilor români rămân „gravate” în memoria colectivă şi reprezintă un exemplu al spiritului naţional. 

„De Ziua Armatei Române îi sărbătorim pe cei care, cu devotament şi curaj, mai ales în contextul geopolitic actual, apără ţara şi garantează securitatea noastră. În fiecare zi militarii dovedesc loialitate şi un simţ al datoriei care inspiră respect şi recunoştinţă din partea întregii naţiuni. Un simbol al curajului, sacrificiului şi dăruirii în lupta pentru libertate, 25 octombrie 1944 marchează eliberarea completă a teritoriului României şi reprezintă o piatră de hotar în istoria naţională. Această dată nu este doar o victorie militară, ci şi un moment de afirmare a voinţei poporului român de a-şi păstra suveranitatea şi un capitol în procesul de consolidare a României ca naţiune liberă şi independentă”, a afirmat Predoiu.

Potrivit ministrului, militarii nu îndeplinesc doar o datorie, ci slujesc idealul de a apăra valorile şi interesele României.

„Totul pentru ţară, nimic pentru mine!' - aceste cuvinte, rostite de Carol I, rămân vii în inimile celor care au ales să îşi dedice viaţa protejării ţării. Militarii nu îndeplinesc doar o datorie, ci slujesc un ideal: acela de a apăra valorile şi interesele României. Ei sunt scutul şi sabia ţării noastre, gata să răspundă oricărei ameninţări, indiferent de sacrificii, iar trecutul glorios al Armatei Române ne oferă astăzi siguranţa şi stabilitatea pe care le preţuim zi de zi. Actele de eroism ale militarilor români rămân gravate în memoria colectivă şi reprezintă un exemplu al spiritului naţional, astfel că, astăzi, îi onorăm pe cei care, prin sacrificiul lor, ne-au lăsat moştenire această ţară”, a evidenţiat Cătălin Predoiu.

El a subliniat, totodată, că Armata Română a evoluat constant în ultimele decenii.

„Ca membră a Alianţei Nord-Atlantice şi a Uniunii Europene, România dispune astăzi de o armată modernă, bine pregătită şi capabilă să acţioneze eficient şi profesionist alături de aliaţii săi. Armata Română a evoluat constant în ultimele decenii şi şi-a câştigat un loc de onoare printre forţele militare ale lumii. Această recunoaştere nu vine doar din performanţele militare, ci şi din angajamentul faţă de menţinerea păcii şi stabilităţii globale, în acord cu standardele internaţionale”, a completat ministrul.

Conform lui Predoiu, în misiunile din afara graniţelor, soldaţii români, alături şi de angajaţii MAI, poliţişti şi jandarmi, au dovedit că sunt capabili să facă faţă provocărilor celor mai complexe, fiind la acelaşi nivel cu forţele armate ale celor mai puternice state ale lumii.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Marcel Ciolacu: Războiul de la graniță ne obligă să accelerăm ritmul de modernizare a Armatei Române

România a primit un nou lot de avioane de vânătoare. Despre ce aeronave e vorba și de unde au fost cumpărate

România va participa la construirea unor flote multinaționale de drone pentru supravegherea teritoriului NATO

Armata a detectat o nouă ţintă aeriană care a intrat pe teritoriul României dinspre Marea Neagră. Avioane F-18 și F-16, ridicate în aer

Partenerii noștri