Live

Exclusiv Pe cine ar pune Nicolae Ciucă premier: „Avem cel puțin cinci nume din PNL. Nu l-aș pune pe Marcel Ciolacu”

Data actualizării: Data publicării:
Președintele PNL Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit la Digi24 despre propunerile de premier în cazul în care câștigă alegerile prezidențiale. „Avem cel puțin 5 nume din PNL,” a declarat Ciucă, care a precizat că „va fi un premier profesionist, care nu va renunța la cota unică.”

„Avem cel puțin cinci nume din PNL. În momentul de față, la nivelul PNL, avem cel puțin 5 nume care se califică. Nu pot să vă dau acum pentru că există acest principiu de loialitate în interiorul partidului legat de ceea ce înseamnă desemnarea unei persoane anume. În schimb vă pot spune că va fi un premier profesionist, va fi un premier care nu va renunța la cota de impozitare de 16%,  va sprijini mediul de afaceri, va pune accent pe tot ceea ce înseamnă digitalizare, reducerea birocrației, reducerea poverii fiscale,” a declarat Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu nu va fi, în nicio situație, propus ca premier. „Marcel Ciolacu vorbește de cota progresivă, cum să-i acordăm un mandat când vorbim de cotă progresivă? Nu l-aș pune pe Marcel Ciolacu,” a precizat președintele PNL.   

Despre Nicușor Dan ca variantă de prim-ministru, Ciucă spune că „Nu s-a înscris în PNL. Eu vorbesc cu dumnealui, îl apreciez atât de mult pentru consecvență, tenacitate încât îi respect orice decizie. Sper ca următoarea decizie pe care o ia e să intre în PNL. Încercăm să-l convingem”. 

 

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Soția meditatorului lui Ciolacu la economie, propusă în conducerea BNR. Premierul spunea că acesta îl pregătește gratis

Planșeul din Piața Unirii, în pericol de prăbușire. Primarul Sectorului 4: „E o problemă de viață și de moarte”. Ce spune Nicușor Dan

Crin Antonescu, atac la Iohannis și liderii PNL: „nevertebrate politic”. „Orice vot pentru Ciucă e unul pentru Iohannis”

Ultimul blat al lui Iohannis. Cum îl răsplătește Ciolacu

Partenerii noștri