Oprișan: PSD este un partid care se poate gândi la un act de clemență. S-au dat și în Polonia, Ungaria, Cehia
A fost un comitet executiv cu discuţii aprinse la PSD. Fostul ministru al Muncii, Olguţa Vasilescu, a fost acuzată că ar intenţiona să voteze moţiunea de cenzură. Iar liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan i-a acuzat pe Marcel Ciolacu şi Mihai Tudose, doi dintre semnatarii scrisorii prin care se cerea demisia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, că ar face parte din aşa numitul „stat paralel”.
Marcel Ciolacu a publicat pe TikTok poze ilizibile despre care susține că sunt facturile zborurilor Nordis
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Surse: PNL ar putea relua vineri discuțiile cu PSD și UDMR. Ciprian Ciucu nu va mai merge la negocieri
Dezvăluiri privind retragerea lui Ciolacu de la negocieri. Surse: Tensiuni PSD-PNL privind unele măsuri de austeritate
Nicușor Dan spune că l-a surprins „ieșirea emoțională” a lui Ciolacu
Marcel Ciolacu nu ar mai dori să fie premier. Președintele PSD și Sorin Grindeanu se luptă pentru șefia Camerei Deputaților (surse)
USR pune opt condiții ca să intre la guvernare. Reacția PSD-PNL-UDMR la cererile anunțate de Elena Lasconi
Culisele discuțiilor dintre PSD, PNL, UDMR și USR
Marian Oprișan, președinte PSD Vrancea: „Suntem o țară democratică. Indiferent ce spun unii sau alții, amnistia, grațierea sunt prevederi constituționale care sunt la îndemâna Parlamentului țării, așa cum grațierea e la îndemâna președintelui României.
Eu cred că lucrurile trebuie să se desfășoare în mod normal. În orice țară civilizată, cu democrație consolidată, stiți foarte bine, politica administrează justiția, iar magistrații o înfăptuiesc în baza acestor prerogative stabilite de lege. În România se poate întâmpla orice care să asigure normalitatea.
PSD este un partid care împreună cu structurile sale se putea gândi la un act de clemență. Acte de asemenea clemență s-au mai dat și în Polonia, în Ungaria, în Cehia. De ce ar fi nevoie? Vreau să spun clar: haideți să ne gândim la seria de abuzuri comise în justiție și la seria de oameni condamnați nevinovați pe baza protocoalelor încheiate între SRI și Parchete.
În această ședință a fost vorba de articole de coduri penale declarate constituționale și în acest sens se va da OUG. V-am spus foarte clar, ministrul Toader nu poate să facă mai mult sau mai puțin decât face Guvern în ansamblu.”
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News