Live

Nicolae Ciucă l-a chemat la discuții pe Dacian Cioloș. Anca Dragu: Întâlnirea de luni nu este una de negocieri

Data publicării:
Dacian Cioloș, europarlamentar REPER. Foto: Inquam Photos / George Calin

Premierul desemnat Nicolae Ciucă se va întâlni luni, la ora 12.00, cu președintele USR, Dacian Cioloș, pentru a discuta despre programul de guvernare, însă această întâlnire nu va fi una de negocieri referitoare la Cabinetul Ciucă, a anunțat președintele Senatului, Anca Dragu, la Digi24.

Aceasta a menţionat că premierul desemnat l-a contactat pe liderul USR şi i-a cerut să aibă această întâlnire.

„Nu este o întâlnire de negociere. Premierul desemnat l-a contactat pe domnul Cioloş şi a cerut această întâlnire pentru a-i prezenta echipa, programul, un demers firesc. Este prima întâlnire”, a spus Dragu.

Preşedintele Senatului a amintit că USR susţine că soluţia actuală pentru România nu este un guvern minoritar, ci refacerea coaliţiei.

„Mandatul nostru este clar, noi nu susţinem un guvern minoritar, cum şi mesajul PNL este clar, vor un guvern minoritar condus de domnul Ciucă. Se pare că şi PNL şi PSD împing spre un guvern minoritar, deşi acesta nu este o soluţie pentru România”, a adăugat Anca Dragu.

Citește și: Surse: Nicolae Ciucă, refuzat de PSD. Liberalii sunt forțați să încerce readucerea USR la guvernare

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a continuat, duminică, discuţiile privind Programul de guvernare, cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen Hunor.

PNL a anunțat ulterior că luni vor exista discuții și cu USR pe marginea Programului de guvernare, iar cei de la USR au confirmat acest lucru, întâlnirea dintre premierul desemnat Nicolae Ciucă și Dacian Cioloș urmând să aibă loc la ora 12.00.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă are la dispoziție cel mult zece zile din momentul desemnării să vină cu guvernul în Parlament pentru votul de învestitură, adică până la finalul săptămânii viitoare. Acesta are nevoie de 234 de voturi, iar PNL și UDMR strâng 163 la care se adaugă cele 18 voturi ale minorităților naționale. Un total de 181 de voturi. Astfel, pentru învestirea guvernului lipsesc 53 de voturi.

Cum arată puterea partidelor la votul din Parlament:

  • PSD - 157 de parlamentari
  • PNL - 134 de parlamentari
  • USR - 80 de parlamentari
  • AUR - 43 de parlamentari
  • UDMR - 29 de parlamentari
  • Minorități - 18 parlamentari
  • Neafiliați - 5 parlamentari (un parlamentar dat afară din UDMR, 4 foști-AUR)
  • Necesar pentru învestirea unui guvern: 234 de voturi.

Citește și Cîțu, apel la USR și PSD: Să lase deoparte interesele politice, măcar în această perioadă critică

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”

PSD, PNL și UDMR și-au împărțit funcțiile, în încercarea de a depăși blocajul din negocieri. Bolojan preia șefia Senatului (surse)

Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă

Blocaj în negocierile pentru Guvern. PNL insistă să ia Dezvoltarea, UDMR nu cedează

Partenerii noștri