Memorandumul privind Ambasada României din Israel ar putea fi desecretizat
Controversatul memorandum privind mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim ar putea desecretizat. Propunerea a fost făcută în şedinţa PSD de ieri de liderului partidului, Liviu Dragnea. Documentul a iscat dispută între Guvern şi Cotroceni.
Bolojan, reacție după desecretizarea documentelor CSAT care arată interferențe externe în alegeri: Poate afecta procesul electoral
Bombe de o tonă, folosite de Israel pentru a-l ucide pe liderul Hezbollah baricadat într-un buncăr din Beirut
Tel Avivul a fost vizat în premieră de o rachetă balistică
Zeci de coloniști israelieni au incendiat case și mașini într-un sat de palestinieni din Cisiordania. Un om a murit. Reacția SUA
Atac în fața ambasadei Israelului din Belgrad
Soldați israelieni au legat un palestinian rănit pe capota unui blindat
Tancuri israeliene au ocupat partea estică a Rafah
Ambasadorul Israelului: Sancțiunile care vin spre Iran nu sunt suficiente. Trebuie să acționăm mai puternic pentru a preveni războiul
Adrian Cioroianu, despre atacul de vineri: Acest episod e închis, dar înfruntarea care există de zeci de ani va continua
Paul Stănescu, vicepremier: „Am discutat, într-adevăr, în Biroul Național Permanent. Domnul președinte Dragnea a pus această problemă s-o studiem. Și, dacă se poate face, cred că ar fi bine să știe tot poporul ce discutăm în guvern, că nu e nicio problemă, n-avem secrete. Vorbim de România, nu de persoane sau de grupuri politice.
Reporter: S-ar putea face acest lucru (desecretizarea, n.r.) în ședința de guvern de mâine sau într-o ședință ulterioară?
Paul Stănescu: E posibil, nu știu să vă spun. Decizia va fi luată în guvern. E o problemă a guvernului, guvernul va decide acest lucru, a fost o propunere.
„Nu este un document secret, scrie pe el că are informaţii care nu sunt publice, deci s-a discutat la confidenţiale”, a precizat, recent, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.
Teodor Meleşcanu a spus că, deşi nu l-a semnat, pentru că era în vizită în Libia, este asumat de el şi este o iniţiativă MAE.
El a adăuigat că, urmare apobării a acestui memorandum, a avut o primă întâlnire ministerială cu mai multe segmente ale Guvernului şi a administraţiei române - cu ministrul Apărării, cu ministrul de Interne, cu SRI şi cu SIE, în care i-a rugat să le prezinte care sunt avantajele unei asemenea soluţii, care sunt vulnerabilităţile.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News