Live

Marius Budăi anunță calendarul Legii salarizării. Când ar urma să ajungă în Parlament

Data publicării:
Plenul Camerei Deputaților. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat luni calendarul legii salarizării, stabilit în coaliție. Astfel, până la 15 iulie 2023 urmează să fie gata analiza cu Banca Mondială şi proiectul de lege, în perioada 15 iulie – 31 august să aibă loc dezbateri cu toate sindicatele, după care proiectul va fi depus în Parlament, la 1 septembrie, la debutul sesiunii parlamentare, potrivit News.ro.

Ministrul Muncii a declarat într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria că pe legea salarizării s-a decis ieri de liderii coaliţiei un calendar, după discuţiile avute cu sindicatele din învăţământ.

Legea salarizării este aferentă cererii de plată numărul 4. Însă, noi nu suntem nici cu cererea doi încheiată, urmează cererea 3 şi apoi cererea 4, însă liderii coaliţiei au hotărât aşa: Până la 15 iulie 2023 să fie gata analiza cu Banca Mondială şi proiectul să fie gata, în perioada 15 iulie – 31 august dezbateri cu toate sindicatele, nu la secretat, cum a fost scris PNRR, după care depunere în Parlament, la 1 septembrie, când începe sesiunea parlamentară”, a spus ministrul.

Marius Budăi a precizat că acest calendar a fost mult restrâns, exact pentru a arăta deschidere că sunt determinaţi să rezolve problemele”.

Decarația vine în condițiile în care profesorii au intrat de azi în grevă generală, iar personalul medical anunță că ar putea intra de asemenea în grevă de la 1 iunie, dacă revendicările lor salariale nu sunt rezolvate.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania se îndreaptă spre alegeri anticipate. Toți miniștrii liberali vor părăsi guvernul de coaliție

Cum a rezistat coaliția PSD-PNL trei ani. „Au știut în ce situație sunt. Nu e aceeași ca în 2014, cu USL”. Rolul jucat de Iohannis

Guvernarea după alegeri. Care sunt cele mai probabile variante de guvernare și ce șanse mai are coaliția PSD-PNL

Rareş Bogdan: Liberalii nu mai cred în cântecul de sirenă al PSD și se leagă de catarg, ca Ulise

Partenerii noștri