Live

Marcel Ciolacu va prezenta joi în Coaliție variantele partidelor pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

Data publicării:
Premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu și ministrul de Interne, Cătălin Predoiu au discutat cu partidele politice. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu va prezenta joi în Coaliție variantele propuse de partidele politice în urma consultărilor privind stabilirea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an. 

„Prim-ministrul Marcel Ciolacu, alături de cei doi viceprim-miniștri Marian Neacșu și Cătălin Predoiu, va prezenta joi, în Coaliția de guvernare, variantele propuse de partidele politice în urma dialogului privind stabilirea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an. 

Totodată, premierul Marcel Ciolacu va cere partenerilor de Coaliție să dea curs solicitării exprimate de toți participanții la discuțiile de la Palatul Victoria ca stabilirea calendarului electoral să se realizeze în cel mai scurt timp posibil, astfel încât competiția electorală să se desfășoare în condiții predictibile și echitabile pentru toți candidații. 

Stabilirea calendarului electoral trebuie să se facă pe baza unor criterii obiective, agreate de toate partidele politice și nu pentru a avantaja sau dezavantaja anumiți candidați. 

«Le mulțumesc tuturor partidelor participante pentru dialogul constructiv! Consider că a fost un demers util și democratic și îmi doresc ca și partenerii de Coaliție să țină cont de opiniile exprimate», a adăugat prim-ministru, Marcel Ciolacu”, arată comunicatul Guvernului de după consultările de luni și marți cu partidele politice.

Marcel Ciolacu, preşedinte PSD, a încheiat marţi consultările cu partidele politice pe tema datei de organizare a alegerilor prezidenţiale şi parlamentare. El s-a întâlnit luni cu reprezentanţii USR, AUR, UDMR, SOS România, cei ai Grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor şi cei ai PUSL. Astăzi, premierul i-a primit pe cei de la REPER și Forța Dreptei.

Editor : Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, despre un candidat independent la prezidențiale: Din punctul meu de vedere, Geoană nu e independent

Românii din Spania vor putea obține cetățenie dublă până la finalul anului, spune Marcel Ciolacu

Ce cred românii despre organizarea alegerilor de Ziua Națională: „N-ar fi normal așa ceva”

Paul Stănescu anunță congres PSD „probabil la sfârşitul lunii august”. Care vor fi principalele obiective

Partenerii noștri