Live

Lupta pentru Primăria Capitalei, faza pe Glina: Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea de „tupeu incredibil”. Care e motivul

Data actualizării: Data publicării:
Actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, și fostul edil, Gabriela Firea. colaj foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Nicușor Dan, a acuzat-o pe senatoarea PSD Gabriela Firea de „tupeu incredibil” după ce aceasta s-a lăudat cu stația de epurare de la Glina, obiectiv finalizat cu „mari eforturi” de primăria Capitalei.

„Cu un tupeu incredibil, fostul primar PSD Firea se laudă cu stația de epurare de la Glina pe care am finalizat-o cu mari eforturi, riscul fiind să dăm înapoi 100 milioane de euro bani europeni”, a spus Nicușor Dan într-o postare publicată pe contul său de Facebook.

Într-o postare publicată luni pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea a precizat că „stația de epurare Glina este nominalizată la premiul pentru cel mai bun proiect de mediu, de tratare a apelor uzate, din lume”.

„Am deblocat și muncit patru ani pentru acest proiect și a meritat orice efort”, a adăugat Firea, care a felicitat „echipa social-democrată și specialiștii din Primăria Capitalei alături de care am deblocat în 2017 extinderea Stației de Epurare Glina”.

„Nu spune că a lăsat constructorii neplătiți luni de zile, conturile Primăriei fiind blocate”, a fost replica lui primarului Nicușor Dan la afirmațiile făcute de Gabriela Firea. „Nu spune cum le-a respins cererile de actualizare a prețurilor și cum le-a transmis că dacă nu sunt mulțumiți sunt liberi să rezilieze, uitând că le-a luat 4 ani (2013-2017) să facă achiziția publică”.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, declara în luna decembrie 2023 despre finalizarea staţiei de epurare de la Glina că este un moment important pentru mediul din Bucureşti şi din România şi că, după 48 de ani de la începerea acestui proiect, în sfârşit putem să spunem că Bucureştiul are o staţie de epurare care tratează toate apele reziduale.

Primarul a precizat că este un proiect realizat cu o finanţare europeană, în valoare de 650 de milioane de lei, mare parte din bani de la Banca Mondială, iar cofinanţarea asigurată de statul român şi de municipiul Bucureşti printr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii.

Nicuşor Dan a mai afirmat că „este un proiect care trebuia să fie finalizat în 2023, riscul era ca Bucureştiul să dea banii europeni înapoi”. „L-am preluat la 40% acum 3 ani, în condiţii foarte dificile, cu conturile blocate, cu îndoieli din partea tuturor că proiectul ar putea să fie finalizat”.

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum se va vota duminică la referendumul lui Nicușor Dan. Aproape 1,8 milioane de bucureşteni sunt aşteptaţi la urne

Nicușor Dan spune că a decis cu cine votează la prezidențiale: „Eu tot timpul am votat util”

Nicuşor Dan: Modul în care se va desfăşura acest al doilea mandat depinde de votul bucureştenilor la referendum

Nicuşor Dan, despre referendumul de duminică: „Vor exista niște normative de cost și va fi o echitate între locuitorii Bucureștiului”

Partenerii noștri