Live

Lasconi vrea modificarea regulamentului USR. Miza: lista de candidați pentru parlamentare

Data publicării:
Elena Lasconi. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președinta USR, Elena Lasconi, a lansat o consultare în interiorul partidului pentu modificarea regulamentului și statutului, astfel încât toți membrii să voteze candidații pentru alegerile parlamentare și nu doar conducerea filialelor de județ.

„Mă bazez pe fiecare dintre voi și cred cu toată ființa mea că anul acesta este șansa noastră la alegerile prezidențiale și vom avea un scor neașteptat de mare la parlamentare. Va fi greu, dar suntem pe drumul cel bun. Am ajuns deja la 14 la sută în sondaje de la 8,7 la sută. V-ați pus încrederea în mine și eu nu dezamăgesc. Dacă vrem curățenie și democrație în țară, e important să le facem și în partid”, le-a scris Lasconi membrilor USR pe un grup intern de Facebook.

„Sunteți de acord ca listele de candidați parlamentari din fiecare județ și Municipiul București să fie formate ca urmare a votului universal al tuturor membrilor din acea filială județeană și Municipiul București?” i-a întrebat ea pe membrii USR.

Actualul regulament prevede ca delegații de la fiecare filială județeană să desemneze lista candidaților la alegerile parlamentare.

„Pentru că sunt prea mulți care uită de noi toți și sunt interesați doar de ei, am decis să convoc săptămâna viitoare Comitetul Politic pentru modificarea regulamentului de organizare alegeri interrne în acord cu voința voastră și modificarea regulamentului de admitere membri. Vocea ta este importantă și prin votul tău putem schimba în bine acest partid”, a mai scris Lasconi.

Ea a a preluat conducerea USR după demisia lui Cătălin Drulă, care a plecat de la conducerea partidului după rezultatul dezastruos de la alegerile locale. Lasconi nu are însă susținerea tuturor șefilor de filiale din țară, dar se bucură de sprijinul membrilor de partid.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Surse: PNL vrea să modifice legea pentru ca Iohannis să poată candida la parlamentare înainte de încheierea mandatului

Ce a spus Nicușor Dan când a fost întrebat dacă va semna pentru candidatura lui Mircea Geoană, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi

Care este diferența dintre Senat și Camera Deputaților. Ce rol are Parlamentul României

Ciolacu spune că nu se va rupe coaliţia PSD-PNL. „Considerăm că pe 23 decembrie va fi învestit viitorul guvern”

Partenerii noștri