Klaus Iohannis răspunde atacurilor ministrului Apărării
Președintele Klaus Iohannis i-a răspuns, luni, ministrului Apărării, Gabriel Leș, în disputa privind numirea unui nou șef al Statului Major.
Iohannis: Nici CSAT, nici un serviciu nu poate să înceapă să spioneze proprii politicieni
Iohannis spune că alegerile prezidențiale ar trebui organizate „destul de repede”
Condițiile în care Klaus Iohannis ar demisiona din funcție. Ce a răspuns președintele
Horațiu Potra, amenințare voalată la adresa lui Iohannis. „Veneam la un profesor de fizică, îi dădeam un test”
Kelemen Hunor nu vrea prelungirea mandatului lui Iohannis: Următorul șef al Senatului trebuia sa preia atribuțiile prezidențiale
Iohannis a anunțat cât timp va rămâne președinte și a explicat ce urmează în situația „nemaiîntâlnită”. „România e o țară democrată””
Elena Lasconi, apel la Klaus Iohannis: „Să descretizeze acele informații importante. E vorba de influența Rusiei”
Alegeri parlamentare 2024. Iohannis a votat pentru „o Românie europeană”: Ca să rămânem așa, trebuie să votăm așa
Klaus Iohannis, ultimul discurs ca președinte, de Ziua Națională
Principalele declarații ale președintelui:
Am văzut că este foarte vocal acest ministru care nu este capabil să vină cu o propunere legală și o ține una și bună. Propunerea pe care a făcut-o ministrul Apărării în CSAT nu a fost o propunere legală, în speță, a propus o persoană pentru două funcții.
A doua chestiune pe care omite să o spună acest ministru pesedist este că, de fapt, nu a avut o propunere pentru șeful Armatei. Nu există nicio propunere a lui către mine cu o nominalizare a unei persoane care să ocupe această funcție. Decizia pe care am luat-o atunci a fost singura posibilă și corectă, de a prelungi mandatul șefului Armatei în funcție. PSD-ul este foarte supărat și ministrul este foarte supărat că nu i-a ieșit jocul.
Propunerea ministrului a fost, pur și simplu, nelegală, iar o propunere pentru șeful Armatei a lipsit, pur și simplu. Faptul că (ministrul Apărării, n.r.) se adresează în contencios mi se pare un demers inoportun, riscant.
Ce va gândi un înalt responsabil din armata unei ţări aliate, dacă află că ministrul Apărării merge în contencios să-şi conteste propriul şef al Armatei?
Niște acțiuni prost gândite, de tip pesedist.
Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a vorbit la Digi24 despre scandalul iscat între Guvern și președintele țării în privința numirii șefului Statului Major al Apărării. Declarațiile sale au venit în condițiile în care războiul politic a atins o instituţie care fusese ferită până acum: Armata. Omul aflat în mijlocul disputei: un militar de carieră, cu un CV ireproşabil, generalul Nicolae Ciucă. Este vorba despre militarul care a comandat primele trupe trimise de România în Afganistan, în calitate de aliat al Statelor Unite.
Ministrul Apărării vrea schimbarea şefului statului major al Armatei, preşedintele i-a prelungit mandatul.
Mai mult, Ministerul Apărării a făcut un pas înainte către procesul pe care vrea să-l intenteze în cazul decretului de numire a şefului Statului Major al Armatei. A trimis la Palatul Cotroceni plângerea prealabilă pe numele lui Klaus Iohannis. Ministerul Apărării cere suspendarea până la judecare, dar şi anularea efectelor actului semnat de preşedinte.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News