Live

Klaus Iohannis, după summitul de la Sibiu: România a devenit centrul dezbaterii privind viitorul UE

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a lăudat summitul de la Sibiu, în discursul oficial de încheiere. El a spus că România a devenit centrul dezbaterii privind viitorul UE. Șeful statului a adăugat că discuțiile dintre liderii UE au întărit convingerea că „putem scrie împreună viitorul UE”. Președintele a subliniat că este nevoie de o comunicare mai bună și mai intensă cu cetățenii Europei.

„România, țară care exercită președinția Consilului UE și ca stat membru profund atașat consolidării UE, a devenit astăzi centrul dezbaterii privind viitorul UE. Europa a venit în România. Este, istoric vorbind, prima reuniune a CE pe care România a avut șansa să o găzduiască. Discuțiile de astăzi ne-a întărit convingerile că putem scrie împreună viitorul UE”, a declsrat Klaus Iohannis.

„Am reușit sa avem un summit al unității, al determinării noastre de a avansa proiectul UE, ca proiect fără precedent de democrație, de stabilitate și pace. Un proiect atât spre interior, cât și spre exterior, spre vecini. Mă bucur că dinspre Eomânia pornește un mesaj pozitiv, unitar, de a consolida UE pe baza unui sistem clar de principii și valori”, a adăugat președintele României.

„Unitatea și coeziunea acțiunii noastre ne-au transformat în ceea ce suntem astăzi ca uniune: un model de dezvoltare, de prosperitate, de coeziunea. Am adoptat o declarație politică, Declarația de la Sibiu, care sper să rămână un reper important în istoria UE. În spiritul celor convenite în urma cu doi ani, la Roma, cel mai important mesaj al Declarației este confirmarea voinței noastre de a continua împreună proiectul european”, a mai spus șeful statului.

Klaus Iohannisa precizat că „transmitem astfel un mesaj de voință politică, de acțiune unitară cu ocazia zilei de 9 mai, ziua Europei. Vă felicit! Sper ca acest mesaj pozitiv să ajungă la cât mai mulți europeni, cu convingerea că UE lucrează pentru ei”.

„Trebuie să asigurăm instrumentele necesare pentru a modela viitorul unei Uniuni mai eficiente. Ne dorim o agendă strategică care să reflecte o acțiune ambițioasă. Noua strategie trebuie să se concentreze pe consolidarea creșterii, pe creșterea securității. Ne dorim o comunicare mai bună, mai transperantă, mai intensă cu cetățenii europeni”, a subliniat președintele României.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Klaus Iohannis a promulgat legea pentru organizarea referendumului lui Nicuşor Dan în aceleaşi secții cu alegerile prezidențiale

Suma uriașă pe care trebuie să o cheltuie UE în fiecare an pentru a ajunge la emisii zero în transport

Rusia redenumește divizia care se ocupă de relațiile cu UE și NATO: Departamentul Problemelor Europene

Kim Jong-un îl laudă pe Viktor Orban că se opune Uniunii Europene. „Ungaria nu se teme de amenințările imperialismului”

Partenerii noștri