Live

Kelemen Hunor: România are nevoie de un Guvern cu o majoritate solidă de centru-dreapta

Data actualizării: Data publicării:
Kelemen Hunor și Ludovic Orban. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că este mulțumit de rezultatul obținut de formațiunea pe care o conduce și că „primul pas” este învestirea unui guvern cu o majoritate solidă în Parlament, de centru-dreapta.

„Primul pas: să învestim un guvern cu o stabilitate politică și să susținem un guvern care foarte repede va da o lege a bugetului pentru că este legea cea mai importantă care trebuie votată înainte de anul nou”, a declarat Kelemen.

Președintele UDRM a spus că nu a avut până acum negocieri, însă preferă un guvern de centru-dreapta.

„Nu am avut discuții despre o coaliție, dar pot să vă spun că România are nevoie de un guvern stabil cu o majoritate parlamentară solidă, de centru dreapta. Președintele Iohannis poate să aleagă orice soluție pentru că nimeni nu a câștigat cu 50%+1. Probabil că, așa cum a anunțat în această perioadă, va face o alegere bine cunoscută”, a declarat Kelemen Hunor. 

Acesta a precizat că rezultatul UDMR este unul bun și că procentul din exit-poll va fi păstrat și după numărarea voturilor.

„Este un rezultat bun, un rezultat echilibrat. Procentul nostru de peste 6% va rămâne ți după finalizarea numărătorilor. Este un vot pentru comunitatea maghiară din România”, a mai spus liderul UDMR.

 

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kelemen Hunor și-a depus candidatura la prezidențiale. Cine crede că este principalul său contracandidat: „Prejudecățile”

Marcel Ciolacu spune că nu-l va propune premier pe Kelemen Hunor, dacă va câștiga Președinția: Sunt convins că m-ar refuza

Kelemen Hunor: „Dacă asta e stabilitate politică, atunci haideţi să definim haosul”. Ce spune liderul UDMR despre legea pentru Iohannis

Marcel Boloș îl laudă pe Ilie Bolojan și crede că modelul restructurărilor de la CJ Bihor trebuie preluat și „la nivel central”

Partenerii noștri