Live

Kelemen Hunor, despre jurnalista amenințată de un deputat maghiar: Agresiunea de orice fel nu poate fi justificată

Data publicării:
Președintele UDMR, Kelemen Hunor. Foto: Inquam Photos / George Calin

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, spune că agresiunea de orice fel nu poate fi justificată, nici dacă este exprimată într-un cerc restrâns împotriva unui jurnalist, nici dacă se doreşte spânzurarea politicienilor pentru că au afişat steagul secuiesc.

„Recent, un jurnalist din România a fost ameninţat cu moartea. Poziţia noastră este clară şi neschimbată în ultimii 32 de ani: indiferent despre cine este vorba, despre un cetăţean, un politician, un jurnalist, o personalitate publică de orice fel, considerăm inacceptabilă şi respingem ferm orice agresiune împotriva lor!, a scris Kelemen Hunor, pe Facebook.

Liderul UDMR a spus că aşteaptă la aceeaşi poziţie din partea celorlalţi, menţionând că adesea agresiunea verbală este urmată de agresiune fizică, potrivit Agerpres.

„Ne aşteptăm la aceeaşi atitudine şi poziţie şi din partea celorlalţi. Pentru că, în ceea ce priveşte agresiunea verbală, care este adesea urmată de agresiune fizică, nu există loc de negociere! Agresiunea de orice fel nu poate fi justificată. Nici dacă este exprimată într-un cerc restrâns împotriva unui jurnalist, nici dacă se doreşte spânzurarea politicienilor pentru că au afişat steagul secuiesc, a mai spus Kelemen Hunor.

Societatea Română de Radiodifuziune a luat poziţie, vineri, printr-un comunicat de presă, în cazul declaraţiilor unui politician maghiar la Sfântu Gheorghe făcute la adresa angajatei Radioului Public Paraszka Boroka.

„În mesajul său, acesta spune: 'puteţi să o vedeţi pe Paraszka Boroka, o puteţi auzi la Radio Târgu-Mureş. Păi dacă maghiarii nu sunt în stare să spânzure astfel de oameni, să îi elimine dintre ei, să nu ne mirăm că am ajuns unde suntem'. Politicianul a mai adăugat: 'asistăm la ţiganizarea secuimii şi a poporului maghiar'. Aprecierile au fost făcute în cadrul unei întâlniri organizate la Sfântu Gheorghe, unde politicianul maghiar a fost prezent. O înregistrare audio difuzată de un jurnalist aflat la întâlnirea de la Sfântu Gheorghe probează faptul că, pe lângă aprecierile xenofobe la adresa etniei rrome şi a comunităţii evreieşti, este menţionat şi numele jurnalistei de etnie maghiară, angajată a Societăţii Române de Radiodifuziune, se arată în comunicat.

SRR consideră comentariile mai sus amintite drept un atac grav împotriva normelor de bază ale democraţiei, ale statului de drept, adăugând că declaraţiile care fac apel la puritate rasială fiind inacceptabile într-o Românie democratică şi tolerantă.

Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, vineri, că s-a autosesizat în cazul afirmaţiilor atribuite unui reprezentant al formaţiunii ungare Patria Noastră, referitoare la spânzurarea unei jurnaliste de la Radio Târgu Mureş.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ungaria va instala un sistem de apărare aeriană la graniţa cu Ucraina. „Ameninţarea escaladării războiului este mai mare ca niciodată”

Ungaria se anunță pregătită să renunțe la petrolul rusesc. Care e însă prețul pe care UE ar trebui să-l plătească

Un student a distrus o mașină de 120.000 de euro în timpul unei vizite la o fabrică din Ungaria. A vrut să facă „o tură”

„Următoarele două luni sunt periculoase. Este un risc de război mondial”. Avertismentul ministrului de Externe al Ungariei

Partenerii noștri