Live

Exclusiv Kelemen Hunor, despre candidaturile independente: „În politică chestia asta nu există”. Pe cine vede în turul II la prezidențiale

Data publicării:
Președintele UDMR, Kelemen Hunor. Sursa foto: Profimedia Images

Kelemen Hunor a vorbit, marți la Digi24, despre candidații la alegerile prezidențiale și cine are șanse să intre în al doilea tur. Liderul UDMR a adăugat că nu crede că în politică poate exista chestiunea aceasta a unei candidaturi independente.

„Nu știu. Întrebați-mă după 2 decembrie. Nu astăzi. Haideți să vedem cine intră în turul doi. Habar n-am. Astăzi această întrebare pentru mine nu există, fiindcă nu am răspuns la ea”, a declarat Kelemen Hunor, întrebat cu cine va vota în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, marți la Digi24.

Despre Mircea Geoană, liderul UDMR a spus că îl știe de foarte mult timp.

„Îl știu de foarte mult timp, pe pe Mircea Geoană, un diplomat bun și șanse are să intre în turul doi, dar încă nu s-a confirmat. Nu se confirmă. Cam atâta pot să vă spun despre Mircea Geoana astăzi. Nu este, din punctul meu de vedere independent, că în politică, chestia asta că ești independent nu există. Dar bineînțeles, vom vedea mai spre sfârșitul lunii noiembrie dacă intră în turul doi sau nu”, a continuat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a adăugat că Nicolae Ciucă nu intră în turul al doilea, „pe fotografia de azi”.

De asemenea, chestionat dacă Marcel Ciolacu câștigă alegerile prezidențiale, Kelemen Hunor a replicat: „Nu știu, depinde cu cine va intra în turul doi”.

„Tot timpul PSD are candidat în turul doi. E mai dificil după aceea, dar astăzi nu putem spune. Deci prima dată suntem în situația să nu știm cine vor fi finaliștii. Știam în 2004, chiar și în 2000, știam în 2009, știam în 2014, știam în 2019”, a completat președintele Uniunii.

Întrebat dacă repetăm cumva 2000, în condițiile în care George Simion apare în turul doi, potrivit sondajului comandat de USR, Kelemen Hunor a spus că „nu este exclus, dar eu n-aș paria astăzi nici pe această variantă”.

Liderul UDMR a adăugat că nu știe sigur, însă Marcel Ciolacu poate să câștige și cu Lasconi și cu Geoană și cu Ciucă.

„Nu știu. Depinde de strategie, epinde de mesaje, depinde de a doua opțiune pentru fiecare om, fiindcă fiecare are o a doua opțiune, dacă nu intră cu cine aș vota. Mă rog, sunt chestiuni extrem de complicate pe care nu le putem rezolva într-o astfel de emisiune și din partea mea ar fi destul de iresponsabil să intru eu în astfel de scenarii. Da, astăzi sunt cei patru de unde se va alege probabil cine va intra în turul doi. dar s-ar putea să fie o schimbare majoră”, a conchis Kelemen Hunor.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce a răspuns Kelemen Hunor, întrebat dacă ar avea un proiect de țară, ca șef de stat, pentru acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc

Kelemen Hunor exclude un guvern de uniune națională, după alegeri. Ce spune despre varianta unei coaliții PSD-USR-UDMR

Arma preferată a lui Trump, întoarsă împotriva sa de către echipa lui Harris. Campania din SUA, în faza ironii și meme-uri

„E distractiv să călăreşti pe spatele dragonului”. De ce noul film „The Apprentice” e o surpriză neplăcută pentru campania lui Trump

Partenerii noștri