Video Kelemen Hunor: Adoptarea Legii offshore permite extracția de gaze în Marea Neagră în 2026-2027
Președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat miercuri, la Digi24, că săptămâna viitoare va fi depusă în Parlament noua lege offshore care, după adoptare, permite demararea unor investiții pentru extracția de gaze din perimetrul offshore al Mării Negre în 2026-2027, concomitent cu dezvoltarea industriei petrochimice.
Nicușor Dan spune că l-a surprins „ieșirea emoțională” a lui Ciolacu
Marcel Ciolacu nu ar mai dori să fie premier. Președintele PSD și Sorin Grindeanu se luptă pentru șefia Camerei Deputaților (surse)
Romașcanu, PSD, după anunțul primarului Capitalei: Avem doar la USR doi candidați
PSD-PNL-USR-UDMR au o nouă rundă de negocieri. Neînțelegeri privind împărțirea ministerelor
Kelemen Hunor nu vrea prelungirea mandatului lui Iohannis: Următorul șef al Senatului trebuia sa preia atribuțiile prezidențiale
Kelemen Hunor spune că PSD e îndreptățit să dea prim-ministrul în noul Guvern. Ce crede despre ideea unei rotații a premierilor
PSD cere funcția de premier în viitorul Executiv
Stolojan: E ultima şansă pe care o au aceste partide pro-europene de a forma o majoritate. Următorul guvern are un corset financiar
Noi proteste ale pensionarilor vor avea loc astăzi la Palatul Victoria
Kelemen Hunor a declarat miercuri la Digi24 că o criză economică înseamnă și oportunități, iar autoritățile sunt obligate să atragă investitori, să vadă care sunt industriile care trebuie dezvoltate.
„Am discutat marți despre Legea offshore, a venit Ministrul Energiei cu ultimele nuanțe și săptămâna viitoare vom depune un proiect în Parlament privind amendarea legii actuale și va fi aprobată într-o lună de zile. Nu am vrut să intervenim până nu se termină tranzacția între Exxon și Romgaz, nu era corect să intervenim în timp ce se negociază o preluare din partea Romgaz. Dacă adoptăm Legea offshore, se pot demara investiții. Cel mai repede în 2026 -2007 putem extrage gaze, până atunci ar trebui să dezvoltăm industria petrochimică. Dacă există o industrie care poate să folosească gazele, atunci statul va câștiga locuri de muncă, export, asigurarea mărfurilor pentru piața internă”, a spus Kelemen Hunor.
Acesta susține că în următorii 4-5 ani, autoritățile trebuie să se gândească ce investitori vor atrage și ce modificări se fac pentru a schimba termocentrale pe cărbune cu cele pe turbine de gaz.
Vicepremierul a explicat că, în ceea ce privește investițiile în industria petrochimică, există interes din partea firmelor.
„Voi fi bucuros dacă, în acest mandat, reușim să deschidem perspective noi pentru economia românească și să reducem dependența de energie și gaze”, a mai declarat Kelemen Hunor.
Citește și Kelemen Hunor: Trecem printr-o perioadă grea. Să spunem franc: urmează o criză economică
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News