Live

Iulian Dumitrescu și-a dat demisia de la șefia PNL Prahova

Data publicării:
Foto: Iulian Dumitrescu / Sursa foto: INQUAM PHOTOS George Călin

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, și-a dat demisia de la șefia PNL Prahova, informează Digi24, citând surse politice. DNA a extins urmărirea penală împotriva lui Iulian Dumitrescu, într-un dosar în care cercetează peste 60 de fapte de corupție: dare și luare de mită, trafic de influență.

Demisia lui Iulian Dumitrescu de la șefia PNL Prahova vine la două zile după ce procurorii DNA au anunțat că extind cercetările împotriva lui.

El rămâne președinte în funcție al Consiliului Județean Prahova, urmând ca mandatul să-i expire la termen, pentru a pierdut alegerile locale din 9 iunie.

Procurorii anticorupție îl acuză pe Dumitrescu de dare de mită în formă continuată (50 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (3 acte materiale), luare de mită în formă continuată (8 acte materiale), efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată (6 acte materiale), potrivit unui comunicat DNA.

Au apărut detalii și stenograme din dosarul baronului PNL Iulian Dumitrescu. Procurorii au găsit în telefoanele și calculatoarele suspecților informații despre plățile făcute către primarul din Lehliu.

În plus, la percheziții anchetatorii au găsit și detalii despre plățile făcute și către alți oameni de afaceri, dar și pentru un Lamborghini Urus. Toate acestea erau mascate în cheltuieli ale firmei controlate de familia Dumitrescu.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Gigi Becali a intrat în direct și l-a întrebat pe Radu Naum: ”Te-a retrogradat?”. A urmat un dialog presărat cu hohote de râs

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Românii cu pensii sub 3.000 de lei ar putea cere gratuit adeverințele de venit pentru recalculare

Tudose, reacție după ce PNL a criticat portofoliul obținut de România în CE: Invidie? Ignoranţă? Sau doar furia neputinţei?

Doi oficiali ruşi din domeniul apărării au recunoscut că au luat mită pentru contracte de furnizare pentru armată

Liberalii discută dacă Iohannis să fie pe lista partidului la parlamentare. De ce sunt părerile împărțite în PNL - surse

Partenerii noștri