Live

Iohannis: Salut votul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi susţinerea Maiei Sandu. Destinul trebuie decis de cetăţeni

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis, alături de Maia Sandu, la Summitul CPE. Foto: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, luni, votul pentru integrarea europeană la referendumul din Republica Moldova şi pentru susţinerea populară exprimată în favoarea preşedintei Maia Sandu şi a valorilor democratice, şeful statului arătând că destinul trebuie decis doar de cetăţenii săi, transmite News.ro.

„Salut votul pentru integrarea europeană la referendumul din Republica Moldova şi pentru susţinerea populară exprimată în favoarea dnei Preşedinte Maia Sandu şi a valorilor democratice. Destinul trebuie decis doar de cetăţenii săi!”, este mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis pe platforma X.

Rezultatele la referendumul proeuropean din Republica Moldova, la ora 08.00, indica egalitate după prelucrarea a 98,29% din totalul proceselor verbale. După prelucrarea a 98,33%, din procesele verbale, scorul era de 50,03% la 49,97% în favoarea celor care spun „DA” aderării Republicii Moldova la UE, iar pe măsură ce mai erau de prelucrat datele din câteva zeci de secţii de vot din disapora, răspunsul DA înregistra un avans lent.

La ora 7:00, ora României, s-au închis ultimele secţii de vot din afara ţării.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”M-a luat puțin valul”. Culturista pe care nimeni nu o crede că nu-și editează pozele a publicat imaginile transformării

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a exprimat sprijinul UE pentru un „viitor comun” cu Republica Moldova

Votul din Moldova a avut loc în condițiile unei „intimidări fără precedent” din partea Rusiei, avertizează UE

România, campioana scumpirilor în Uniunea Europeană. Profesor de economie: „Ne vom aștepta la creșteri de prețuri la 1 ianuarie 2025”

Maia Sandu, despre rezultatul referendumului: „Permite introducerea în Constituție a principiului care presupune aderarea la UE”

Partenerii noștri