Informații Digi24: Sesiune extraordinară în iulie. Legile Justiției și Codul Administrativ, pe agenda de subiecte
Parlamentul se va reuni într-o sesiune extraordinară la începutul lunii iulie, potrivit unor informații obținute de Digi24. Pe agendă se află subiecte extrem de controversate, precum Legile Justiției și Codul Administrativ. Aleșii nu mai pleacă în vacanță și vor veni la muncă în perioada 2-19 iulie.
Barna, despre nemulțumirile PNL la adresa lui Stelian Ion: E ca la Radio Erevan, legile justiției sunt în consultare publică de 6 luni
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Comisia Iordache va începe mâine discuțiile pentru modificările la Codul penal, amânate până acum de mai multe ori. Comisia nu a dezbatut până acum articolele sau amendamentele la proiectul PSD-ALDE de modificare a Codului Penal.
Printre articolele care ar putea fi modificate se numără și cel privind infracțiunea de abuz în serviciu, dar și impunerea unui prag valoric pentru prejudicii.
„Abuzul în serviciu - am definit principalele linii directoare, avem deja 14 propuneri cu prag mai mare, mai mic, și prin propuneri vom găsi cea mai bună formulă de definire. Fără îndoială da (există varianta fără prag - n.r.), am spus că dacă punem un prag de o anumită valoare (se va întreba) de ce acea valoare. Cred că defininirea abuzului în serviciu trebuie făcută fără prag valoric. Așteptăm și varianta ministerului justiției”, a declarat Florin Iordache în urmă cu o lună.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News