PSD contra PSD | Ultimele negocieri în partid cu o zi înainte de Comitetul Executiv
PSD fierbe în aşteptarea şedinţei în care se decide viitorul lui Liviu Dragnea în partid. Tabăra care îi cere demisia şi susţinătorii preşedintelui au negociat intens azi, fiecare în încercarea de a-şi asigura sprijinul cât mai multor filiale ce au reprezentanţi în Comitetul Executiv. În acest moment, gruparea care e de partea lui Liviu Dragnea pare să fie în avantaj, însă numărul indecişilor e suficient de mare încât să poată înclina balanţa în orice direcţie.
Ce a răspuns Victor Ponta la întrebarea dacă PSD a dat voturi lui George Simion la primul tur al alegerilor din noiembrie
Victor Ponta, sfat pentru Marcel Ciolacu: „Sper să nu candideze”. Ce spune despre o posibilă candidatură a sa la prezidențiale
Scandal în PSD. Daniel Zamfir îl acuză pe Vasile Dîncu, „sufrageristul lui Oprea”, că „se tot străduiește să arunce în aer” coaliția
Orban, despre candidatura lui Antonescu la alegeri: Nu e desemnat oficial de PNL și PSD. Nu se poate lua decizia țaca paca, la cafea
Marcel Ciolacu a publicat pe TikTok poze ilizibile despre care susține că sunt facturile zborurilor Nordis
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Surse: PNL ar putea relua vineri discuțiile cu PSD și UDMR. Ciprian Ciucu nu va mai merge la negocieri
Dezvăluiri privind retragerea lui Ciolacu de la negocieri. Surse: Tensiuni PSD-PNL privind unele măsuri de austeritate
Semnatar al scrisorii care îl contestă pe Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, s-a ferit să mai facă declaraţii.
Marian Neacşu, secretar general al PSD: „Tot ce voi avea de spus voi spune în CEx şi probabil după Cex”.
Între timp, tabăra care îl susţine pe liderul partidului îi acuză pe adversari că vor să strice majoritatea în Parlament. Asta după ce disidenţii din PSD au anunţat că au de partea lor şi 50 de parlamentari.
Reporter: Exista riscul pierderii majorităţii în Parlament?
Mihai Tudose, deputat PSD: Nimic nu-i veşnic!
Reporter: Odata cu... cei 50 mă refer!
Mihai Tudose: Nu, cei 50 nu au spus că pleacă în orice condiţie sau că pleacă din PSD, au spus că nu mai fac ceva pentru cineva. Dar guvernarea este una, n-au spus că votează moţiunea.
În ţară, părerile sunt împărţite. Unii social social-democraţi au venit cu argumente pentru care Liviu Dragnea ar trebui să plece din fruntea PSD.
Dan Poenaru, fost preşedinte al PSD Timiş: Aşa cum spunea cineva, când nu merge echipa, se schimbă antrenorul.
Alţi lideri PSD din ţară spun că şi-au delegat liderul de filială să decidă pentru ei.
Marius Oprescu, presedinte CJ Olt: L-am împuternicit pe domnul Paul Stănescu să aleagă cea mai bună decizie în interesul partidului.
Reporter: La ce vă aşteptaţi? La demisia lui Liviu Dragnea?
Marius Oprescu: Da!
Şedinţa Comitetului Executiv va aduce la Bucureşti şi susţinători fideli ai lui Liviu Dragnea.
Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor: Problemele pe care le are cu legea sunt problemele unui lider de partid. Nu e condamnat pentru că a pus mâna pe ceva, că a furat, a luat mită. Nu cred că vor fi mai mult de jumătate care să forţeze preşedintele să-şi dea demisia.
Dragoş Benea, preşedintele PSD Bacău: Mâna forte, de obicei, generează nemulţumiri. Ori ne scufundăm cu toţii, ori ducem partidul înapoi la rezultatul din 2016, tot cu toţii. Asta dacă înţelegem.
La cum arată acum calculele, Liviu Dragnea are de partea sa, în Comitetul Executiv, 30 de membri. În timp ce tabăra adversă strânge doar 21 de voturi. Indecişii sau cei care nu şi-au exprimat până acum opţiunea sunt 15 la număr.
Social-democraţii nemulţumiţi cer demisia lui Liviu Dragnea de la şefia PSD, dar şi a Camerei Deputaţilor. Într-o scrisoarea făcută publică, amintesc, printre altele, despre problemele din justiţie ale lui Liviu Dragnea.
Președintele partidului, Liviu Nicolae Dragnea, este cotat în sondajele de opinie cu 7%-12% din preferințele electoratului, cu mult sub cota partidului, fiind de altfel cel mai contestat lider politic din România ultimilor ani. Situația juridică vulnerabilă a liderului PSD a devenit vulnerabilitatea majoră a partidului. Inițiativele PSD în zona reformării Justiției au fost atacate ca fiind demersuri exclusiv în interesul liderului PSD.
Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Am înţeles care e cea mai mare supărare/ să nu ne mai certăm cu Iohannis, să ne aliniem cu Iohannis, SRI, SPP, DNA. Eu, ca preşedinte, nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituţii”.
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News