Live

Exclusiv Geoană răspunde la acuzațiile Active Watch: „Meseria mea e să-mi apăr reputația”. Ce spune despre jurnalistul Attila Biro

Data actualizării: Data publicării:
Mircea Geoană. FOTO: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Mircea Geoană, candidat la alegerile prezidențiale, a răspus la Digi24 acuzațiilor organizației Active Watch că încearcă să compromită jurnaliști care își fac meseria. Aceasta, după ce fostul secretar general adjunct al NATO a vorbit despre presupuse legături între jurnalistul Attila Biro și un român investigat pentru o tentativă de asasinat în Bulgaria. Jurnalistul spune însă că este vorba despre un „fake news grosolan” și o teorie falsă vehiculată de unele publicații din Bulgaria.

„Haideți să ne întoarcem la ce a apărut în presă, pentru că eu cred că trebuie să fie un standard uniform. Eu am spus că acest jurnalist - nu-l acuz de nimic, citesc în presă, inclusiv în presa din Bulgaria - că acest jurnalist, implicat și în această investigație a lui Hodrokovski, acuzat de Fundația Navalnîi că folosește asasini plătiți să elimine alți adversari ai lui Putin - ca să punem în context această investigație - este acuzat sau este prezentat în presa internațională și din Bulgaria că la invitația lui Ovidiu Semenescu, un om care este sub o investigație și - cred - condamnat în Bulgaria pentru o încercare de asasinat a procurului general din Bulgaria, scest jurnalist a fost împreună cu alți trei jurnaliști la Belgrad, la invitația lui Semenescu”, a spus Geoană.

Attila Biro a semnat, alături de alți jurnaliști, investigația publicată de Context.ro, potrivit căreia Rareș Mănescu, fost coordonator al campaniei lui Geoană, a devenit partener de afaceri cu un propagandist rus.

„Eu când am spus despre acest jurnalist că există - apropo de de situații în care putem să ne întrebăm - ce a căutat acolo Attila Biro, la invitația lui Semenescu, cineva a acuzat de procuratura din Bulgaria că a fost în spatele unei încercări de asasinat a procurorului general al Bulgariei. Și acest jurnalist merge acolo. Dacă ar fi fost situația invers…”, a continuat el.

Când moderatorul a aminitit că jurnalistul a spus că este vorba de o informație falsă, vehiculată de presa din Bulgaria, Geoană a spus: „Înseamnă că este fake news și ceea ce scrie dânsul”.

„Înseamnă că putem cita presa internațională, așa-zis, cum dorim. Spun că există un minim de raționalitate și de dubiu atunci când primești o informație atât de necredibilă”, a spus el.

Moderatorul i-a amintit că este un candidat la președinție care acuză un jurnalist.

„Dar și el mă acuză de ceva ce nu există. Meseria mea e să spună adevărul, să mă apăr și să-mi apăr reputația în fața unui atac care este evident un atac concertat din străinătate, executat și cu sprijin intern. Acesta este adevărul și nu cred că poate fi cineva acuzat, cum este cazul meu, când sunt în fața unui astfel de atac coordonat de compromitere din exterior, să stau liniștit”, a continuat el.

„Sunt semne mari de întrebare și acesta este un indiciu că operațiunea de la Hodorkovski este sub un mare dubiu cu privire la modul în care este plătită și cum este efectuată. În rest, nu am niciun fel de problemă cu acest jurnalist”, a mai spus Geoană.

Organizația Active Watch a reacționat la acuzațiile aduse lui Attila Biro spunând că 1Geoană nu este victima unei acţiuni de kompromat, ci, dimpotrivă, este artizanul unei acţiuni standard de kompromat îndreptată împotriva unor jurnalişti care şi-au făcut meseri”.

„Fără o reacţie credibilă la adresa faptelor expuse de investigaţia jurnalistică, domnul Geoană şi staff-ul său de campanie au ales să atace jurnaliştii, cu scopul de a decredibiliza investigaţia. Este o situaţie în care “hoţul strigă hoţii””, potrivit Active Watch.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Geoană are un dubiu cu privire la Hodorkovski: Nu am văzut vreun oligarh rus anti-Putin care să mai fie încă în viață

Mircea Geoană, despre vizita din 2009 la Moscova: „A fost una normală, exploratorie. M-am dus ca orice om care vrea să conducă o țară”

Atacul lui Mircea Geoană la adresa jurnaliștilor de investigații a atras criticile ONG-urilor care protejează libertatea de exprimare

Soții Mănescu au donat 14.000 de euro Fundației a cărei președinte este Mihaela Geoană

Partenerii noștri