Florin Călinescu: PSD a polarizat societatea, după principiul „cine nu-i cu mine e împotriva mea”
Societatea din România e mai polarizată ca niciodată, în acest moment, iar responsabilii sunt partidele aflate la guvernare, consideră actorul Florin Călinescu. Într-un interviu pentru RFI, actorul a vorbit despe principiul aplicat de Coaliţia PSD-ALDE: "Cine nu e cu noi e împotriva noastră". Iar motivaţia celor care îl urmează pe liderul partidului, precizează Florin Călinescu, e sporirea averilor şi protecţia faţă de Justiţie.
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Surse: PNL ar putea relua vineri discuțiile cu PSD și UDMR. Ciprian Ciucu nu va mai merge la negocieri
Dezvăluiri privind retragerea lui Ciolacu de la negocieri. Surse: Tensiuni PSD-PNL privind unele măsuri de austeritate
Nicușor Dan spune că l-a surprins „ieșirea emoțională” a lui Ciolacu
Marcel Ciolacu nu ar mai dori să fie premier. Președintele PSD și Sorin Grindeanu se luptă pentru șefia Camerei Deputaților (surse)
USR pune opt condiții ca să intre la guvernare. Reacția PSD-PNL-UDMR la cererile anunțate de Elena Lasconi
Culisele discuțiilor dintre PSD, PNL, UDMR și USR
Tensiuni în coaliția pro-europeană. Întâlnire PSD-PNL-UDMR, fără USR
„În momentul actual, partidul sau coaliția aflată la guvernare a reușit să polarizeze ca niciodată după 30 de ani societatea românească, după un principiu străvechi al partidului: cine nu-i cu mine e împotriva mea. Există o echipă de fideli, care merg înainte cu conducătorul lor, pe niște principii foarte simple, mercantile în general, pentru securizarea și sporirea unor averi și pentru asigurarea libertății depline din punct de vedere juridic”, a spus Florin Călinescu.
„Povestea asta o suport și eu din când în când, ca argument comparativ sau calitativ, actorașul, adică în momentul în care oameni care ridică săli întregi în picioare devin actorași, adică ceva promiscuu și cu o conotație destul de negativă. De parcă în partea cealaltă sunt inginerași sau profesorași sau avocăței sau tehnicieni dentari sau medicuți și așa mai departe. Lucrurile sunt simple, oricine are conștiință face ceea ce trebuie să facă societatea”, a adăugat el.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News