Live

Diana Șoșoacă și-a depus din nou candidatura la BEC, după ce a fost invalidată de CCR

Data actualizării: Data publicării:
Senatoarea Diana Șoșoacă. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Diana Șoșoacă, președinta SOS România, a depus un nou dosar de candidatură pentru alegerile prezidențiale la Biroul Electoral Central sâmbătă seara, după ce Curtea Constituțială i-a invalidat candidatura, potrivit informațiilor Digi24.

ACTUALIZARE 13.50 „Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura sâmbătă, la 23,50. Termenul de depunere a candidaturilor a expirat azi-noapte, la ora 24,00, iar dânsa a depus la 23,50, deci în termen. Nu a mai depus semnăturile, a depus dosarul de candidatură fără semnături. Biroul Electoral Central se pronunţă în 24 de ore asupra candidaturilor, iar astăzi, la ora 18,00, BEC se va pronunţa pe candidatura lui Ludovic Orban, care a fost depusă ieri după-masă, spre seară, şi pe a Dianei Şoşoacă. După şedinţă, BEC va da un comunicat de presă”, a spuspreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, citat de Agerpres.


Știrea inițială: Nu este clar dacă a depus un nou dosar sau dacă este vorba despre același, cu aceleași semnături de susținere.

Biroul Electoral Central se întrunește astăzi, de la ora 18.00, pentru a examina dosarul de candidatură al Dianei Șoșoacă.

Peste două zile se încheie termenul de depunere a contestațiilor față de candidaturile înscrise la BEC pentru alegerile prezidențiale.

După această perioadă, candidaturile care nu sunt invalidate de Curtea Constituțională vor rămâne oficiale.

Judecătorii Curții Constituționale au respins, sâmbătă, candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia este definitivă.

Printre motivele pentru care magistrații CCR au respins candidatura Dianei Șoșoacă se numără și declarațiile făcute de aceasta. Mai exact, afirmațiile ei arată lipsă de atașament față de Constituție, spun judecătorii.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alegeri prezidenţiale 2024: 18 candidați s-au înscris la BEC. Termenul pentru depunerea candidaturilor s-a încheiat

Reacție furioasă a Dianei Șoșoacă după ce CCR i-a respins candidatura la alegerile prezidențiale

PSD cere CCR să prezinte motivele care au dus la decizia de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale

Ciucă atacă PSD după decizia CCR în cazul Șoșoacă. „Românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat”

Partenerii noștri