Live

Dan Barna, după raportul MCV: Depunerea moţiunii de cenzură devine obligatorie

Data publicării:
Dan Barna, președintele USR. Foto: Agerpres

Dan Barna a declarat, marţi, că depunerea moţiunii de cenzură devine obligatorie, pentru că Liviu Dragnea şi PSD târăsc România în afara Europei. Liderul USR a acuzat guvernarea că a transformat România în an centenar în ruşinea Europei.

Foto: Agerpres

„Acest Guvern Liviu Dragnea - PSD a reuşit să ducă România la marginea Europei. În acest moment, suntem evident şi explicit şi după Bulgaria. Pasul următor este în afara Europei. Acest guvern trebuie să plece şi în zilele următoare vom discuta cu toată opoziţia să depunem moţiunea de cenzură necesară şi deja obligatorie, pentru că în momentul de faţă Liviu Dragnea şi PSD târăsc România în afara Europei. Nu mai este că suntem cumva în zona mai dinspre margine. Suntem şi după Bulgaria, în spatele nostru nu mai este nimeni. Acest guvern a transformat România în an centenar în ruşinea Europei. Acest guvern a umilit statul român o dată în plus astăzi, când vedem că instituţiile europene, consecvente cu mesajul pe care îl primim de doi ani aproape, ne spun că ceea ce fac Liviu Dragnea şi Guvernul PSD României este în afara cadrului democratic şi în afara a ceea ce înseamnă o familie europeană alături de care noi considerăm că România trebuie să fie”, a declarat liderul USR, potrivit News.ro.

El a precizat că în raportul MCV sunt opt recomandări prin care ni se spune că atacul la procurorii în funcţii, că atacurile la legile justiţiei, codurile penale sunt toxice şi trebuie oprite.

„Ni se cere în mod expres acest lucru în raportul MCV, care nu doar că nu are o perspectivă de a fi ridicat, cum s-a menţionat pentru Bulgaria, ci ni se spune că progresele pe care România le-a avut timp de zece ani au fost aproape anulate şi întoarse în ultimul an, perioada în care Liviu Dragnea a transformat România în brelocul personal”, a subliniat Barna.

Prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans a declarat, marţi, prezentând raportul MCV, că, în ultimele luni, în România s-a înregistrat un regres regretabil legat de amendarea legilor justiţiei, independenţa magistraţilor şi combaterea corupţiei.

El a spus că sunt opt măsuri care trebuie adoptate. Comisia Europeană recomandă, în raportul publicat marţi, suspendarea imediată a punerii în aplicare a legilor justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare, suspendarea imediată a tuturor procedurilor de numire şi revocare aflate în curs care vizează procurori în funcţii-cheie, respectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la numirea sau revocarea unor procurori cu funcţii de conducere, îngheţarea intrării în vigoare a modificărilor propuse a fi aduse Codului penal şi Codului de procedură penală şi relansarea procedurii de revizuire.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rectificarea bugetară a Guvernului Orban mai taie 2 miliarde de la bugetul Educaţiei

Ana Birchall, mesaj pentru Viorica Dăncilă: ”Aseară am citit o minciunică”

Trei secretari de stat importanți în Guvernul Dăncilă demisionează

DOCUMENT Spitalele regionale promise de PSD, încă la stadiul de studii de fezabilitate după 3 ani şi 3 guverne

Partenerii noștri