Video&Foto Cum a fost primit Klaus Iohannis în Republica Moldova. Primele imagini de la întâlnirea cu Maia Sandu
Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit marţi, la Chişinău, cu onoruri militare, de către omologul său moldovean, Maia Sandu.
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu
Prima declarație a lui Ciolacu după ce a fost desemnat premier
Lista miniștrilor din noul cabinet
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Iohannis: Nici CSAT, nici un serviciu nu poate să înceapă să spioneze proprii politicieni
Președintele României este primul lider de stat primit de președintele Maia Sandu. El a fost întâmpinat cu pâine şi sare.
Ceremonia de primire a cuprins intonarea imnurilor naţionale ale României şi Republicii Moldova şi trecerea în revistă a gărzii de onoare.
Galerie FOTO: Klaus Iohannis a fost primit la Chişinău de către omologul său moldovean, Maia Sandu. Sursa: presidency.ro
Mai mulți susținători au venit în fața Președinției cu steaguri scandând "Trăiască, trăiască, țara românească", "România nu are graniță la Prut" sau "Trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească", au strigat oamenii.
Președintele Iohannis le-a făcut cu mâna.
Cei doi șefi de stat au la ora transmiterii acestei știri discuții tete-a-tete. În jurul orei 13.00, ei vor face declarații comune.
În cadrul vizitei oficiale, cei doi șefi de stat vor aborda aspecte referitoare la sprijinul României pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, și respectiv pentru susținerea dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova.
Totodată, cei doi președinți urmează să adopte o Declarație comună prin care se urmărește consolidarea parteneriatului strategic bilateral, reafirmând relația specială dintre București și Chișinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum și angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european și de a implementa reformele democratice necesare în acest sens.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News