Live

Video Cu cât ar putea crește salariile demnitarilor, după majorările votate de Senat

Data actualizării: Data publicării:
Plenul Senatului. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatul a adoptat majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ. Parlamentarii, miniștrii, primarii și președinții de consiliile județene sau locale ar urma să primească mai mulți bani.

Astfel, președintele țării ar urma să aibă un venit de 27.600 de lei brut, cu 2.600 de lei mai mult decât în prezent. Premierul va câștiga 26.500 de lei brut, în creștere cu 2.500 de lei.

Salariul unui ministru va ajunge la 24.500 de lei brut, față de 22.500 de lei în prezent.

Dacă legea va fi promulgată în această formă, președinții Senatului și Camerei Deputaților vor avea salarii de 26.500 de lei brut, cu 2.500 de lei mai mult decât în prezent. Senatorii și deputații vor primi 21.000 de lei brut, în creștere cu 2.000 de lei.

Primarul Bucureștiului ar urma să câștige 23.000 de lei, în creștere cu 2.200 de lei, iar primarii de sector – 21.000 de lei, față de 19.000 lei brut în prezent.

Salariile primarilor din mariile municipii vor crește cu 1.650 lei, până la 17.250 de lei brut, cele ale primarilor orașelor mari vor ajunge la 13.800 de lei (+1.300 de lei), iar edilii comunelor mari vor ajunge să câștige 11.500 de lei brut, față de 10.500 în prezent.

Decizia de majorare a indemnizațiilor demnitarilor, luată de Senat, care este prima cameră sesizată, a fost votată chiar în ziua în care judecătorii CCR au decis că majorările salariale din sistemul public care urmau să se aplice demnitarilor sunt neconstituționale.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Liderul pro-rus al regiunii separatiste georgiene Abhazia a demisionat. Reacția Moscovei, după ce protestatarii au ocupat Parlamentul

Protest: Haka în Parlamentul Noii Zeelande. Membrii maori întrerup votul pe un proiect de lege ce amenință drepturile indigene

Proteste în Lituania după alianța social-democraților cu un partid condus de un politician judecat pentru antisemitism

Ciolacu cere demisia șefului Comisiei pentru controlul SRI: „De unde ştie că Simion e spion rus? A atras serviciul în campanie”

Partenerii noștri